David Woestenberg, clubkampioen 2018. FOTO EDDY HEIJNEN
David Woestenberg, clubkampioen 2018. FOTO EDDY HEIJNEN Foto: Eddy Heijnen

Jaarvergadering Trappistentrappers goed bezocht

Sport en vereniging

WERNHOUT - De zaal was behoorlijk vol tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van afgelopen maandag. Zowel de nieuwe opzet van de vergadering als de nieuwe locatie bij café van T vielen in de smaak bij de aanwezigen.

Nadat de verplichte zaken naar ieders tevredenheid waren afgewerkt was het de beurt aan de clubkampioenen en de jubilarissen, en dat waren er nogal wat die hun 25 jarig lidmaatschap vierde. Met in het bijzonder Frans van Saane die tot erelid werd benoemd van onze vereniging. Een blijk van dank voor zijn enorme inzet voor onze vereniging, in de afgelopen jaren als voorzitter maar ook nu nog.

Na de pauze de interactieve sessie met de discussieversie van Kahoot. Een online programma waarbij in dit geval onderwerpen als de toekomst van de jeugdgroep en functioneren van de wegkapiteins aan bod kwamen. Via hun mobieltje konden de deelnemers een antwoordkeuze maken dat later eventueel mondeling kon worden toegelicht. Zinvol en ook leuk om te doen.

Bestuur

Lof en waardering voor aftredend bestuurslid Jasper van der Kloof, voor zijn enorm positieve bijdrage aan het goed functioneren van het bestuur. Uiteraard blijft Jasper zijn zondagse ritten gewoon meerijden. Of zijn opvolger Emiel van der Meulen net zo goed kan besturen als fietsen zal moeten blijken maar daar hebben we echt alle vertrouwen in.

Clubkampioenschap

Met een eerste plaats in het aanwezigheidsklassement, achtste in de tijdrit en tiende bij de clubcross hebben we met David Woestenberg een waardig en welverdiend Clubkampioen 2018 mèt een recordaantal punten, wat een baas! De volledige uitslagen van het clubkampioenschap dames, heren en jeugd vindt je op www.trappistentrappers.nl.

Zondagse ritten

Een week waarin weinig gefietst werd door de sneeuw werd gevolgd door een grotendeels verregende zondag. Verrassend dat er dan toch 19 leden van start zijn gegaan voor een natte en winderige Winterronde die, weliswaar met twee lekke banden, niet eens zo slecht verliep. In Kalmthout was het wat regen en wind betreft niet beter, daar kwam nog wel bij dat het smerig was en koud. Wellicht de zwaarste veldtoertocht van dit seizoen met modder, modder en nog meer modder. Best wat valpartijtjes en uitglijders, iedere vorm van overmoed werd genadeloos afgestraft met een landing in het slijk of in de sloot, verder mochten we niet klagen.

Jongste Trappertjes

Zondagochtend 10 februari gaat de jeugdgroep met jongens en meisjes vanaf 8 jaar weer lekker crossen in de Krochten. Onder leiding van ons jeugdteam leuke spelletjes en oefeningen doen op de fiets. Kids vanaf acht jaar kunnen zich, liefst een week van tevoren, aanmelden bij jeugd@trappistentrappers.nl, ook voor informatie kun je hier terecht. Heb je geen fiets of helm geef dat ook meteen door dan kunnen wij daar voor zorgen, en je mag je ouders meebrengen als je wil.

Programma

Zondag 3 februari gaan onze wegrenners weer gewoon van start voor hun Winterronde, om 9.00 uur bij Van T. De veldrijders vertrekken om 8.30 uur naar Hoogstraten, inschrijven bij het Klein Seminarie.

Een grote groep gaat live kijken en de thuisblijvers gaan zaterdag en zondag op TV kijken naar het WK Veldrijden in het Deense Bogense waar Stan en Sieben aan de start verschijnen en we reuze benieuwd zijn of het van der Poel deze keer wel gaat lukken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief