Foto: Ajel - Pixabay

18 jaar cel geëist voor moord in Wernhout

BREDA/WERNHOUT - Tegen de man die in 2018 in Wernhout zijn vrouw, de toen 46-jarige Ingrid van Elsacker, om het leven bracht, is maandag door het Openbaar Ministerie (OM) 18 jaar gevangenisstraf geëist. 


Volgens de officier van justitie is sprake geweest van moord met voorbedachte rade. 

In de nacht van zaterdag 24 maart op zondag 25 maart 2018 trof de politie het lichaam van de vrouw aan in een woning aan de Julianalaan in Wernhout. Zij bleek door een misdrijf om het leven gekomen. De gebeurtenis zorgde voor veel opschudding in Wernhout.

De man bracht het slachtoffer messteken toe en wurgde haar met een telefoonsnoer. Daarna belde hij de politie met het verhaal dat zijn gezin was overvallen. "De verdachte heeft alleen aan zichzelf gedacht en hoe hij zijn hachje kon redden. Door een overval in scene te zetten en dat verhaal ook nog maanden vol te houden voor de buitenwereld. Pas bijna een half jaar na het overlijden kwam hij met een gedeeltelijke bekentenis", aldus de officier van justitie. 

Volgens de officier is het slachtoffer in haar eigen huis, waar zij zich veilig zal hebben gevoeld, met grof geweld neergeslagen, gewurgd en doodgestoken. De man wordt ook zwaar aangerekend dat hij geen inzicht wil geven in het verloop van de bewuste avond en nacht. "Hij draait, liegt en doet alsof hij het niet meer weet en onthoudt de familie en vrienden van het slachtoffer juist dat waar zij zo'n behoefte aan hebben. Namelijk het verhaal dat aan de basis kan staan van verwerking."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief