Niek van Erk, winnaar CorsoQuiz 2019.
Niek van Erk, winnaar CorsoQuiz 2019. Foto: Bianca Timmermans

Niek van Erk voor de tweede maal op rij winnaar CorsoQuiz

Sport en vereniging

ZUNDERT - De 14e editie van de CorsoQuiz is afgelopen zaterdag gewonnen door Niek van Erk. Hij kwam aan het eind van de quiz als winnaar uit de bus na een spannende finale waarbij nog van alles mogelijk was tot aan de laatste vraag. Niek streed in de finale tegen Hans Arnouts, Joris Jochems en Werner Pellis.

De deelnemers mochten punten inzetten die bij een goed antwoord erbij geteld en bij een fout antwoord eraf gehaald werden. Bij de laatste vraag zetten drie kandidaten al hun punten in en één kandidaat bijna alle punten. Doordat Niek als enige het juiste antwoord kon geven op de laatste vraag, ging hij er met de winst vandoor.

Er namen deze editie 28 teams van 2 personen deel aan de quiz. Waarbij de jeugd steeds meer vertegenwoordigd is. Na een uitgebreide 1e ronde gingen er acht teams door naar de kwartfinales. Deze 16 personen, waaronder drie dames, streden onderling voor een plaats in de halve finale. In de halve finale werd duidelijk welke vier finalisten om de beker en eeuwige roem gingen strijden.

De vragenrondes werden afgewisseld met de snack en snaai loterij. Heerlijke gesponsorde lekkernijen die goed in de smaak vielen.

De quizmaster Corné van de Klundert praatte het geheel geweldig aan elkaar.

We kijken dan ook terug op een geslaagde avond en zien uit naar de CorsoQuiz van volgend jaar die gehouden gaat worden op 15 februari 2020. Schrijf het alvast in de agenda.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief