Afbeelding
Foto: Robbert Temmen

Derde etappe Vuelta in 2020 slaat gemeente Zundert over

Door: Peter Houtepen Sport

ZUNDERT - De derde etappe van de Vuelta, de Ronde van Spanje, op zondag 23 augustus 2020 komt niet door de gemeente Zundert. De rest van de gemeentes in West-Brabant wordt wel door de coureurs aangedaan. 

Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt in de Grote Kerk in Breda bij de perspresentatie van de eerste drie ritten van de Vuelta in 2020. Dat gebeurde onder andere in aanwezigheid van Vuelta-directeur Javier Guillén en oud-Vuelta winnaars Jan Janssen (in 1967) en Joop Zoetemelk (in 1979). Beide wonnen overigens ook een keer de Tour de France 

Noord-Brabant en Utrecht vormen samen het decor voor de start van de Vuelta a España in 2020. De ploegenpresentatie, de start met een ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn in augustus 2020 in Utrecht. De tweede etappe start in 's-Hertogenbosch, terwijl de volledige derde etappe door West-Brabant trekt met Breda als start- en finishplaats.

De rit, 194 kilometer lang, gaat vanuit Breda eerst naar de gemeenten Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout en Drimmelen. Daarna verplaatst de etappe zich achtereenvolgens naar de gemeenten Moerdijk, Halderberge, de Brabantse Wal met de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht, om vervolgens via Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur in Breda te finishen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief