Afbeelding
Foto: Charles Luijten

Straat- en huisversierwedstrijd in 't Aopelaand

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - CV De Aopelaanders houdt ook dit jaar weer haar traditionele Straat- en Huisversierwedstrijd. Deze unieke traditie zorgt voor een kleurrijke aankleding van 't Aopelaand tijdens carnaval.

Bijkomend effect is dat de versiering in de aanloop naar het carnavalsfeest bij veel voorbijgangers een glimlach op hun gezicht tovert zodra ze weer door ludiek aangeklede huizen en straten komen. Het biedt volgens CV De Aopelaanders echter niet alleen de voorbijgangers veel plezier. "Het is juist ook hartstikke gezellig om met de buren te zorgen voor een leuk aangeklede straat, en een goede gelegenheid om weer eens bij te kletsen en zelfs plannen te maken om samen lekker carnaval te gaan vieren. Ga deze keer dus eens niet naar de buren voor een kopje suiker, maar om af te spreken hoe jullie de straat kunnen aankleden", zo moedigt de plaatselijke carnavalsclub de inwoners van 't Aopelaand aan.


Gataopkes

Als extra stimulans om hier mee aan de slag te gaan, worden door diverse betrokken ondernemers enkele prijzen ter beschikking gesteld voor de mooist versierde straten en huizen. Deze prijzen zullen worden uitgereikt tijdens het CarnavalsFest op carnavalsmaandag bij café Ut Krisje. CV De Aopelaanders roept dit jaar ook speciaal alle Gataopkes op om thuis aan de slag te gaan en hun huis te versieren. "De kinderen die hun huis het mooist versieren, mogen samen met Prins Carnaval, de Hofdames, de Nar en Pliesie pannenkoeken gaan eten", zo stelt zij een aantrekkelijke beloning in het vooruitzicht. Het is de bedoeling dat uiterlijk donderdag vóór carnaval dat alle versiering hangt, staat of ligt. Deelnemers kunnen zich tot 28 februari 2019 aanmelden via het e-mail adres pr@aopelaanders.nl o.v.v. naam, adres en categorie (straat, huis of Gataop). Een deskundige jury wijst de winnaars in de verschillende categorieën aan. De winnaars worden bekend gemaakt op carnavalsmaandag om 15.30 uur bij het CarnavalsFest bij Ut Krisje.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief