Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Bijeenkomstover vitaal buitengebied Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - In Café-Zaal Schuttershof aan de Klein Zundertseweg in Zundert vindt komende maandag de eerste dorpsbijeenkomst vitaal buitengebied plaats . Op uitnodiging van dorpsraad Klein Zundert wordt een dialoog gehouden om een toekomstbestendig buitengebied te creëren.

Erik van Merrienboer, gedeputeerde Ruimte bij de provincie Noord-Brabant, Hans Peter Verroen, gebiedsportefeuillehouder bij Waterschap Brabantse Delta en wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, vertellen over de uitdagingen die spelen in het buitengebied. Denk hierbijd aan agrarische leegstand, klimaatverandering, vergrijzing en de omschakeling naar duurzame energie. Het zijn veranderingen die ook kansen bieden en die ons allemaal aangaan.

Pilot

De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de pilot vitaal buitengebied Zundert. In de pilot slaan verschillende partijen de handen ineen om een toekomstbestendig buitengebied te creëren: een buitengebied om te wonen, ondernemen en recreëren. Nu en over twintig jaar. Partners in de pilot zijn de dorpsraden in de gemeente Zundert, de Gemeente Zundert, Waterschap Brabantse Delta en de Provincie Noord-Brabant. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 uur tot 22.00 uur. Aanmelden is niet nodig.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief