Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Zundert sprak met fiscus over mogelijk faillissement Fort Oranje

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Ambtenaren van de Gemeente Zundert hebben twee jaar voor de sluiting en ontruiming van de Fort Oranje gesproken over het mogelijk failliet laten verklaren van de Rijsbergse camping. Uiteindelijk kwam het echter niet tot een faillissementsaanvraag.

Dat kwam maandag in de Bredase rechtbank aan het licht tijdens het getuigenverhoor met burgemeester Leny Poppe-de Looff. Zij was daar als getuige opgeroepen in verband met de bodemprocedure die de eigenaren van de camping tegen de Gemeente Zundert willen starten. Zij willen miljoenen van de Gemeente Zundert als vergoeding voor de geleden schade. Omgekeerd ligt er vanuit de Gemeente Zundert een factuur van ruim vijf miljoen euro bij campingeigenaar Cees Engel in verband met door de Gemeente Zundert gemaakte beheerskosten.

Juridische strijd

Gemeente Zundert nam op 23 juni 2017 het beheer van camping Fort Oranje over en kwam al meteen met de boodschap dat de erbarmelijke leefomstandigheden en de veiligheidssituatie op de camping noodzaakten tot actie. Samen met de hulpdiensten werd toen besloten tot sluiting van Fort Oranje, dat door een serie op televisiezender SBS volop aandacht kreeg als probleemcamping. Bewoners moesten door de sluiting op zoek naar andere woonruimte. Vanaf dat moment is gefaseerd gewerkt aan het verplaatsen van de bewoners. De Gemeente Zundert vangt op dit moment op het voormalig AZC aan de Ettenseweg in 28 woonunits voormalige bewoners van Fort Oranje op. Sinds de ontruiming van Fort Oranje zijn de eigenaren en de Gemeente Zundert in een bittere juridische strijd verwikkeld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief