Afbeelding
Foto: Saskia Roks

Carnavalsmotto's geven de toon aan

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Het carnavalsfeest komt er weer aan. De fanatieke carnavalsvierders verheugen zich er nu al op. Even de sleur van het dagelijks leven doorbreken met dagenlang hossen, zingen, drinken en feestvieren. De echte 'diehards' hanteren daarbij natuurlijk ook de carnavalsmotto's van de plaats(en) waar ze carnaval gaan vieren.

Die motto's geven elk jaar weer genoeg stof tot nadenken. In de Gouwe Stad gingen ze vorig jaar bijvoorbeeld uit hun dak onder het motto'We zette ut op zunne kop'. Dit jaar gooien De Goudpoepers het over een geheel andere boeg met het motto 'Ut vlieg vurbij'. Daar kun je natuurlijk van alles bij bedenken. De tijd? Het carnavalsfeest? Een vliegtuig? Een vogel? Super Grover uit Sesamstraat? We gaan het vliegensvlug zien in de Gouwe Stad.

Zaantaozelaant

'We zen d'n draod kweit!', luidde in 2018 het motto van de carnavalsvierders in Wernhout. Je moet er maar mee voor de draad durven komen. Het maakte het carnavalsfeest in Zaantaozelaant er beslist niet minder gezellig op. Integendeel zelfs. Vol goede zin pakt de befaamde KinderRaad van 11 in Zaantaozelaant dit jaar de draad dan ook gewoon weer op gaat zij er de komende carnavalseditie als vanouds tegenaan. Dat gebeurt onder het motto 'Trekkes aon dun bel!'. Het houdt De Zaantaoze ongetwijfeld goed wakker, zeker als carnavalsvierders zouden besluiten het aloude vermaak van belletje trekken nieuw leven in te blazen.

Aopelaand

'We pakke noggus uit', zo luidde vorig jaar het motto in 't Aopelaand. Dat klinkt alsof het Sinterklaasfeest, Kerstmis en je verjaardag op één en dezelfde dag vallen. Iedereen heeft echter met eigen ogen kunnen waarnemen wat ze daar in 't Aopelaand nu precies mee bedoelen. Iets met als geen ander een feestje kunnen bouwen, maar dan in de overtreffende trap. Het motto 'Rijs mar's mee' kan dit jaar dan ook best worden beschouwd als een uitnodiging om daar een creatief en oergezellig vervolg aan te geven.

Banaonblussersrijk

Dat voor een leuk feestje ook best een bezoek aan 't Banaonblussersrijk mag worden afgelegd, bewezen ze daar vorig jaar al wel. 'We gaon banaosociaal' , zo luidde toen het motto. Alsof De Banaonblussers hun gastvrijheid nog maar eens extra wilden benadrukken. Dit jaar lijken de Banaonblussers er nog een schepje bovenop te willen doen, getuige het nieuwe motto 'Alle trossen los'. De welbekende Raad van Tig zal daar vast en zeker weer een geheel eigen invulling aan weten te geven.

Carnavalsmotto's 2019

CV Goudpoepers

'Ut vlieg vurbij'

www.cvdegoedpoepers.nl

CV De Zaantaoze

'Trekkes aon dun bel!'

www.cvdezaantaoze.nl

CV De Aopelaanders

'Rijs mar's mee'

www.aopelaanders.nl

CV De Banaonblussers

'Alle trossen los'

www.banaonblussers.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief