Verzamelen voor de openingsrit.
Verzamelen voor de openingsrit. Foto: gvg

Trappistentrappers voor de storm weer thuis

Sport en vereniging

WERNHOUT - De zondagochtend begon rustig maar de wind nam snel toe tot zelfs een echte voorjaarsstorm met code oranje. Gelukkig waren de Trappistentrappers toen al terug in Wernhout.

Het valt dit jaar niet mee om een goede seizoensstart te maken. Eerst het uitstel met Carnaval, wat overigens niet slecht uitpakte want het weer was ronduit slecht die dag maar helaas was het afgelopen zondag niet veel beter. In de regen verzamelde zich een zestigtal renners bij café van T om de openingsrit mee te maken.

Openingsritten

De mannen van de A groep hebben ‘hunne peer’ nogal gezien, met 20 vertrokken en met 10 weer aangekomen. De bijna 100 km lange rit naar Dinteloord, met onderweg veel regen en wind, werd een ware slijtageslag waarbij enkele mensen in de bus eindigde en andere een kortere weg naar huis zochten.

De B groep telde 24 renners, verdeeld in twee groepen reden zij een rondje van 78 km in de nabije omgeving. Al snel kwamen ze in een stevige bui terecht met kletsnatte voeten tot gevolg. Volgbuschauffeur Gerrit had zijn handen vol aan deze rit. Meteen na vertrek al een lekke band en na 20 km haakte een van de renners af met een opspelende schouderblessure. Zowat halverwege , bij de Galderse Meren, opnieuw een lekke band waardoor de volgbus uit het oog werd verloren, een tweetal renners wachtte op hem en werden vervolgens door Gerrit terug naar de groep geloodst in Meer. Na hergroepering lukte het de goed oplettende chauffeur opnieuw om een achtergebleven renner terug bij de groep te brengen, chapeau Gerrit!

De C groep telde slechts tien renners, ook deze groep bleef in de buurt. Een heel aardig maar ook pittig rondje met die alsmaar toenemende wind. Bijna 80 km zonder lekke banden of andere ongemakken, tegen de wind in vertrokken en wind mee terug en dat was niet verkeerd.

De negen leden tellende D groep had beduidend meer wind tegen op de terugweg en besloot het laatste lastige lusje rond Patersven maar weg te laten. Met 54 km op de teller kwamen zij na een moeizaam rondje Meersel-Dreef terug in Wernhout, ook hier geen lekke banden. Datzelfde gold voor de E groep die vijf man sterk een rondje Rijsbergen Schijf reed. Met wind in de rug eindigden zij na 47 km bij Van T.

RVV Cyclo

Over ruim drie weken, zaterdag 6 april, is het zover: de Ronde van Vlaanderen Cyclo met afstanden tot 229 km, meer kasseien dan je lief is en bijna 2200 hoogtemeters. Een reden te meer om extra trainingsritten te rijden zoals afgelopen zaterdagmiddag toen maar liefst 22 Trappistentrappers de stormachtige wind trotseerden.

De Trappertjes

Die hadden het, ondanks de wind, prima naar hun zin in de Krochten. Acht kinderen die onder begeleiding van het jeugdteam naar hartenlust konden crossen over de bospaden en heuveltjes. Het gaat ze steeds beter af en dan wordt het alleen maar leuker. Een vader met zijn zoontje die daar ook toevallig aan het fietsen waren sloten zich bij het clubje aan. De fietsjes waren na afloop wel aan een grondige schoonmaakbeurt toe, maar ouders heb je niet voor niks natuurlijk.

Programma en meer

Heb je de informatiegids nog niet ontvangen, neem dan contact op met clubblad@trappistentrappers.nl.

Zondag 17 maart gaan weer vijf groepen van start voor hun wekelijkse ronde, vertrek om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Rituitzetters en afstanden volgens het jaarprogramma. Hopelijk wordt het beter weer dan de voorspellingen nu laten zien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief