Henk Jan Koershuis geeft a.s. vrijdag een Masterclass in de Koutershof.
Henk Jan Koershuis geeft a.s. vrijdag een Masterclass in de Koutershof. Foto: Wielerdorp Rijsbergen

'De basis van onze gezondheid ligt in de supermarkt'

Sport en vereniging

RIJSBERGEN – De Bavoloop en Wielerdorp Rijsbergen roept alle Zundertenaren op om vrijdag 15 maart naar De Koutershof in Rijsbergen te komen. De twee organisaties hebben een gezamenlijk doel en dat is zoveel mogelijk mensen te laten bewegen, daarbij past een gezonde levensstijl.

De gedreven voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis staat daarom te popelen om een Masterclass te geven op basis van een boek waar hij de afgelopen 2 jaar aan heeft gewerkt! ‘De Beste Verliezer’, een gouden boodschap vertelt ons over onze gezondheid én ongezondheid. Het is een boodschap die aankomt, een ware eye-opener. De Beste Verliezer gaat over de twee grootste epidemieën die nú door ons land razen – overgewicht en ziekelijk hoge bloedsuikerspiegels- en over de drie grootste veroorzakers daarvan.
Henk-Jan zit al 20 jaar in het vak, is een absolute vakman en werkt met vele topsporters in diverse takken van sport. Van de inwoners in de gemeente Zundert blijkt dat meer dan 55% van de volwassenen kampt met overgewicht en dat aantal is hard stijgende. ‘Genieten moet zeker kunnen. Ik ga ook niet wijzen of belerend zijn, maar een grote groep mensen ervaart een gebrek aan energie, zelfvertrouwen en hebben allerlei klachten. De rol van voeding en hoe mensen naar hun eigen lichaam kijken speelt hierin wel echt een cruciale rol. Mijn persoonlijke aanpak en 20-jarige ervaring gaat Zundertenaren helpen’.

Basis
De basis van onze gezondheid ligt in de supermarkt. ‘Als je in de supermarkt de verkeerde keuzes maakt, hoe kan je dan gezond leven? Tegelijkertijd is het vrijwel onmogelijk om in het woud van de supermarkt de juiste keuzes te maken. Ik zal op een begrijpelijke en energieke manier dit verhelderen. Ik neem mensen mee op tour door de supermarkt om te leren anders boodschappen te doen en te leren wat gouden boodschappen zijn. Uiteraard doen we dit met een exclusieve, gouden winkelkar. Het is belangrijk om het hele patroon rondom het boodschappen doen anders in te vullen’.
Henk-Jan vertelt geeft zijn Masterclass ‘De Beste Verliezer’, komende vrijdag om 20.00 uur in de Koutershof in Rijbsbergen. Kaarten voor deze avond zijn de koop via: reserveren.wielerdorprijsbergen.nl of aan de kassa.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief