Column Hanneke Marcelis: 'Centerparcs'

Er zijn van die activiteiten die zo kneuterig en burgerlijk zijn, dat je er als 25-jarige niet aan hoort te denken. Want wie jong is, heeft de tijd en energie om de wereld rond te reizen. Om de Machu Picchu te beklimmen. Door de Grand Canyon te hiken. Tokio te ontdekken. Want als je Instagram mag geloven, ligt dat allemaal binnen handbereik. En dan moet je dus nog niet met een trolley naar de huishoudbeurs willen gaan. Op je vrije avonden deelnemen aan een cursus bloemschikken. Of je weekend doorbrengen in een huisje op Centerparcs. Nou zijn die eerste twee dingen me (nog) niet overkomen. Maar dat laatste? Dat is precies wat ik afgelopen weekend heb gedaan.


Die kneuterigheid van een weekendje Centerparcs begint al bij de planning. Want waar je voor een spannende reis alle blogs en websites afstruint om de meest toffe activiteiten en highlights te verzamelen, hoef je bij Centerparcs geen seconde over de planning na te denken. Je hoeft simpelweg alleen maar tegen iemand te zeggen dat je naar Centerparcs gaat. En dan lepelt diegene in één adem je volledige agenda op. 'Oh je gaat naar Centerparcs? Leuk. Dat wordt gourmetten. En zwemmen bij Aqua Mundo. Er is vast ook een bowlingbaan op het park? Lekker wandelen, monopoly spelen, en midgetgolven zeker?' Ja. Precies dat, inderdaad.

Het was een weekend lang met acht man op elkaars lip zitten. In zo'n huisje dat is ingericht in 1990. En waarbij je bij het neerploffen op het bed onmiddellijk heimwee krijgt naar de luxe boxspring die je thuis hebt staan. En we maakten ieder cliché waar. Ik lag uren in het zwembad. Propte me vol bij het gourmetten. Veroverde een gedeelde eerste plaats met midgetgolven. En verloor kansloos bij het bowlen. Het was niet spannend, het was niet avontuurlijk en het was zeker niet Instagram-waardig. Maar eerlijk? Het is lang geleden dat ik zo zorgeloos heb genoten. En ik ga heus nog wel een keer naar de Grand Canyon toe. Misschien zie ik de Machu Piccu nog wel. Of kies ik ervoor om die ellenlange vlucht naar Tokio te maken. Maar als ik volgende week weer de kans krijg om weer een weekend in zo'n kneuterig huisje te zitten? Dan twijfel ik geen moment. Die burgerlijke Nederlanders zijn zo gek nog niet, met hun Centerparcs.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief