Lotte van Dessel wint goud in Sprang-Capelle.
Lotte van Dessel wint goud in Sprang-Capelle.

Goud en brons voor Olympia Wernhout

Sport en vereniging

WERNHOUT - Afgelopen zaterdag 23 maart vond voor een aantal turnsters van Olympia Wernhout de tweede plaatsingswedstrijd plaats in Sprang-Capelle. Tijdens deze wedstrijd worden de vier damestoestellen (sprong, brug, balk en vloer) geturnd. Indien deze wedstrijd goed wordt geturnd, bestaat er een kans om zich te plaatsen voor de regiofinale. Een spannende wedstrijd, waar veel van afhangt!

In de eerste ronde waren de jeugd turnsters, Hanneke de Bruijn, Miek Goorden en Lotte van Dessel, aan de beurt. Alledrie turnden zij een nette wedstrijd, waar weinig fouten werden gemaakt. Miek blonk uit op de sprong, waar zij een derde plaats behaalde. Hanneke haalde deze plaats op het toestel vloer. Lotte haalde alles uit de kast en behaalde de eerste plaats op balk, de tweede plaats op vloer en de derde plaats op de brug. Uiteindelijk worden alle punten bij elkaar opgeteld en wordt er bepaald wie in totaal de hoogste score heeft behaald. Lotte stak er met kop en schouders bovenuit en mocht het goud in ontvangst nemen,waarbij zij meer dan 1 punt voor stond op de nummer twee. Hanneke werd beloond met een mooie vijfde plaats en Miek viel net buiten de top 10, maar behaalde een nette 12de plaats.

In ronde twee waren Gwen Bommelijn en Lobke de Rooij aan de beurt. Gwen werd na de eerste plaatsingswedstrijd helaas door een flinke blessure de turnzaal uitgedragen en moest hard werken om te herstellen en terug op niveau te komen. Dit deed zij met overtuiging en kon daarom mooie oefeningen laten zien tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Sprang-Capelle. Op brug liet zij veel turnsters achter zich en behaalde op dit toestel een tweede plaats. In het eindklassement is zij op een 10de plaats geëindigd. Een wedstrijd waar heel tevreden op terug gekeken kan worden. Lobke had nogal wat zenuwen, maar zodra zij haar oefeningen turnden was hier weinig van te zien. Dit leidde tot een mooie tweede plek op vloer en een derde plek op brug. In het eindklassement kwam ze net te kort (0.25 punt) voor een bronzen medaille, maar mag zij trots zijn op haar 4de plaats.

In de laatste ronde was het aan Annemarie Kools om haar wedstrijd te turnen. Op de vrijdagtraining voor de wedstrijd ging het allemaal niet zo goed en tijdens het inturnen bij het eerste toestel nam de onzekerheid het even over. Maar Annemarie kon de knop omzetten en begint vol overtuiging aan haar vloeroefening. Deze overtuiging liet zij op elk toestel zien en werd, ondanks een val, vierde op de balk. Op brug werden door andere turnsters niet hoger gehaald dan een 9.85. Het doel van Annemarie was dan ook om een oefening te laten zien die minimaal 10 punten waard was. Deze vastberadenheid heeft geholpen en zij kreeg voor haar bijna foutloze brugoefening een 11.10 van de jury. Haar doorzettingsvermogen en hele mooie brugoefening hebben er aan bijgedragen dat zij in het eindklassement werd beloond met de derde plek. Zij heeft de bronzen medaille met trots mogen ontvangen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief