Afbeelding
Foto: collectie Kees Boden

Onderling Muziek Toernooi (OMT) weer in aantocht

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - Het jaarlijkse Onderling Muziek Toernooi (OMT) is weer in aantocht. Dit jaar is Harmonie Nut & Vermaak de gastheer in MFA 't Gouwe Hart in Achtmaal, dat zondag omgetoverd wordt tot heuse concertruimte.

Vanaf 13.00 starten de harmonieën Sint Martinus, Sint Cecilia, Nut & Vermaak, Wernhout Vooruit en accordeonvereniging Con Amore aan de muzikale wedstrijd, nadat een loting bepaalt wanneer wie optreedt. Aanvullend geven ook de drumbands van de harmonieën acte de présence en dingen ook zij mee naar een aparte beker in hun klasse. Bezoekers zijn van harte welkom. De entree is gratis

Muziekmix
Het OMT heeft zich de afgelopen jaren in vele vormen gepresenteerd en de organisatie probeert ieder jaar weer naar spannende of bijzondere elementen te zoeken om het evenement interessanter te maken. Zo kunnen toeschouwers zich ook dit jaar weer opgeven om als publieksjury op te treden. Ook in de muziekkeuze zijn de afgelopen jaren verschillende veranderingen zichtbaar. Zo zijn de meeste verenigingen overgestapt naar veelal lichtere muziek,. De organisatie hoopt dat hiermee het 'zware orkest en muziek'-imago van het OMT wordt afgeschud.

Plezier
Het OMT vormt tegelijk ook een mooie gelegenheid om het muzikale niveau van de muzikanten te meten. Hiervoor zal ook dit jaar een kundige jury worden uitgenodigd die, aan de hand van een juryrapport, bepaalt wie er met de beker(s) naar huis mogen gaan. Ondanks de muzikale volharding en het wedstrijdelement geldt voor het OMT komende zondag een gouden regel: plezier in het maken van muziek en verbroedering met de andere muziekverenigingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief