Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente Zundert lanceert Startpunt Geldzaken

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Gemeente Zundert heeft zich aangesloten bij een initiatief van het Nibud en biedt sinds donderdag een Startpunt Geldzaken voor inwoners: www.startpuntgeldzaken.nl/zundert.

Op de website vinden inwoners tips om hun financiële zaken goed te regelen. In welke situatie zij ook zitten: studie, eigen woning, een eerste baan, arbeidsongeschikt of bijvoorbeeld een pensioen. De plannen zijn gericht op de verschillende levenssituaties waarin mensen zich kunnen bevinden. Op www.startpuntgeldzaken.nl/zundert kunnen inwoners, geheel anoniem, een geldplan kiezen dat bij hun situatie past. Zij zien meteen wat ze kunnen doen om hun situatie te versterken.

Lokale initiatieven

De website biedt daarnaast lokale informatie. Zo biedt de gemeente Zundert een Meedoen-regeling voor mensen met een minima-inkomen. Sport, cultuur en hobby's zijn de zaken waar vaak het eerst op bezuinigd wordt als er niet veel geld is. Toch is het fijn en goed om mee te kunnen doen. Daarvoor is de Meedoen-regeling.Andere lokale initiatieven zijn de Budgetcoach, de collectieve zorgverzekering, bijzondere bijstand, schuldhulpverlening, de kredietbank en het Sociaal Raadsliedenwerk. Via het raadsliedenwerk kunnen inwoners hulp krijgen bij het invullen van formulieren of het schrijven van een brief.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief