Mooi zondagochtend ritten. FOTO EDDY HEIJNEN
Mooi zondagochtend ritten. FOTO EDDY HEIJNEN Foto: Eddy Heijnen

Mooie fietsweek voor Trappistentrappers

Sport en vereniging

WERNHOUT - Wind maakt de koers. Wind dwingt je in waaiers, maakt de koers zwaar maar ook spannend en mooi. Eigenlijk moeten we dus blij zijn met zoveel wind, dat maakt ook onze zondagsritten een stuk mooier én spannender.

Vraag maar aan de 23 mannen van de A groep, die reden een mooie rit van tegen de 100 km tot voorbij Hoogerheide met alles erop en eraan. Klimmen op de Rijzendeweg, soms wind in de rug maar ook ploeteren door de polders met zijwind en het spannende gedeelte toen ze alle zeilen moesten bijzetten om met forse tegenwind weer zonder problemen bij Van T te geraken.

Oelegem was de bestemming van de wel hele grote B groep, die maar liefst 34 man telde. Bijna 88 kilometers die prima verlopen zijn al hadden ook zij behoorlijk tegenwind waar aardig tegenop gebokst moest worden. Helaas 2 lekke banden maar die zorgden nauwelijks voor vertraging.

De C groep telde 22 man voor een 87 km lang rondje Moerdijk. Met wind tegen vertrokken wat al best pittig was, vanaf het keerpunt de wind wat meer in de rug. Het laatste stuk vanaf Achtmaal moesten toch ook nog even de tandjes op elkaar maar dit lukte iedereen nog prima. De chauffeur hoefde alleen maar te volgen.

Bij de D groep stonden 27 leden aan het vertrek en dat betekende dat er gesplitst werd. De straffe wind eiste zijn tol bij de 85 km lange rit naar Steenbergen, onderweg haakten 3 leden af en eentje nam in de volgbus plaats.

De E groep vertrok met wind tegen en eindigde met wind op kop. Ze vertrokken met 8 man voor een rondje van zo’n 65 km tussen Breda en Roosendaal. Mooi dat aan de Hazeldonksestraat nog een clublid aansloot. Ook mooi dat chauffeur Piet van Hees zich weer present meldde, deze keer nog als bijrijder.

Klassieker

De nervositeit en vertwijfeling nemen toe richting zaterdag: de Ronde van Vlaanderen. Gaat het me lukken? Heb ik genoeg getraind? Zal het wel goed weer zijn? Liefst 40 clubleden gaan van start voor deze monstertocht over alle heuvels en kasseien die Vlaanderen te bieden heeft. De meer ervaren renners voor de langste afstand van 229 km, anderen voor een iets kortere afstand. En natuurlijk gaat het ze lukken, het zijn Trappistentrappers! Heel veel succes gewenst!

Verbeeten Challenge

Onze Challengers vertrekken zondag om 07.50u bij Café van T in Wernhout. Bij het Nassauplein in Zundert kun je tot 08.00u aansluiten. Bij het benzinestation aan het Kruispad in Rijsbergen kun je ook aansluiten, daar vertrekken ze om 08.12u richting Breda waar dan aan de Hogeschoollaan om 9.00u de officiële Verbeeten ronde van start gaat. Er wordt in twee groepen gefietst en er zal een volgbus ten alle tijden stand-by zijn. Rond 14.45u worden de deelnemers weer terug in Wernhout verwacht.

Woensdagavond rondje

De tijd is verzet en dus wordt het bekende woensdagavond trainingsrondje weer gereden. Vertrek om 18.30 uur bij Van T. Dit is geen clubrit, geheel op eigen verantwoordelijkheid en er is geen volgbus bij. Denk aan verlichting en eventueel reservemateriaal.

Programma

Voor diegenen die niet aan de Verbeeten Challenge meedoen staan de reguliere zondagsritten op het programma. Een combi A/B groep, de C, D en E groep vertrekken om 9.00 uur bij café van T. Aan de wegkapiteins van iedere groep de nobele taak om een rit te verzorgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief