De winnaars, Jos van Laerhoven en John Meeuwissen, gaan nog even met de wedstrijdleider op de foto.
De winnaars, Jos van Laerhoven en John Meeuwissen, gaan nog even met de wedstrijdleider op de foto. Foto: Robert v. Gils

Winnaars indoor tenniscompetitie '2x Tetse' bekend

Sport en vereniging

ZUNDERT - Jos van Laerhoven en John Meeuwissen winnen voor derde maal achter elkaar indoor tenniscompetitie "2x Tetse". Inmiddels 30 jaar lang vindt er in Zundert in de winter een tenniscompetitie plaats op de zaterdag middag van 16.00 tot 18.00 uur. De basis is ontstaan in 1989 toen een aantal team uit Zundert het in competitie verband op gingen nemen tegen teams uit Chaam. De afgelopen jaren veranderde de naam vanwege de vele uitvallers in: ”2x Tetse” een ludieke naam die tot op heden stand houd.

De competitie kent momenteel een verloop waarbij de spelers in teams gedurende het winterseizoen op 15 zaterdagen tegen elkaar uit komen. Een team kan uit meerdere spelers bestaan waarvan er elke zaterdag 2 een heren dubbel partij van een uur spelen. De speeldagen en tijden liggen gedurende het seizoen van begin tot eind vast. Men speelt wisselend op de tijden van 16.00 of 17.00 uur. Of er moet een voorkeur hebben aangegeven aan de competitieleider die daar dan ook rekening mee houd.
Er wordt deelgenomen op een recreatieve manier met teams in de sterkte van 7 t/m 5. Ook is er een lijst met reserve spelers die indien nodig in kunnen vallen als een vast team spelers te kort heeft. Soms komen er dat dan ook verrassende uitslagen als een bepaalde opstelling van een team weer anders is dan de week ervoor.

Winnaars
Uit handen van Pieter Klep (de wedstrijdleider) ontvingen de winnaars afgelopen zaterdag de zware cup. Ditmaal waren dat wederom Jos van Laerhoven en John Meeuwissen die met hun team de meeste punten wisten te behalen. Na de prijsuitreiking was er nog een chinees buffet (gesponsord door de organisatie) waar alle aanwezige deelnemers gebruik van konden maken. Zo werd de competitie op gezellige wijze tot in de loop van de avond afgesloten. Bij deze competitie kunnen eventueel enkele nieuwe teams gaan deelnemen. Maar je kunt ook individueel op de reserve lijst geplaatst worden. Of misschien als vaste speler bij een team aansluiten. Inmiddels zijn er ook al flink wat deelnemers uit België die in teams meespelen. En een team met inmiddels in de gemeente Zundert gevestigde Poolse mannen. Dus de competitie krijgt hoe langer hoe meer een internationaal karakter. Heb je interesse neem dan maar contact op met De Leeuwerik. Zij zorgen er wel voor dat de wedstrijd organisatie op de hoogte wordt gebracht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief