Bij daglicht is de schade goed zichtbaar.
Bij daglicht is de schade goed zichtbaar. (Foto: Monique Jansen)

Rust teruggekeerd na brand bij appartementen

RIJSBERGEN – De rust in het appartementencomplex tussen de de Clausstraat, de Frisostraat en de Wilhelminastraat is weer teruggekeerd. De bewoners werden zondagochtend in alle vroegte opgeschrikt, doordat vlammen uit de trapopgang van de galerij schoten. Vermoedelijk is het vuur aangestoken.  


De brandweer wist het vuur snel te blussen. Toch is de galerij flink beschadigd. Het plantsoen bij de galerij is een plek waar weleens wordt samengeschoold. Het is niet de eerste keer dat bewoners van de appartementen te maken krijgen met baldadigheid. "Het komt helaas wel vaker voor. Er zijn weleens autobanden lek geprikt. Ook hebben we in het verleden naalden gevonden in de struiken, vermoedelijk van drugsgebruikers", doet een oudere bewoonster een boekje open.

Meer blauw

Omwonenden zouden graag meer blauw in de buurt zien: "Je ziet de politie hier nooit. Ook de boa's van de gemeente hebben we nog nooit gespot. Die zouden hier 's nachts in het weekend eens de wacht moeten houden! Er wonen hier veel ouderen en gezinnen met kinderen."  

Trapopgang

De trapopgang van de galerij is voor iedereen toegankelijk. Een bewoner zou graag zien dat dit verandert. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met een pasjessysteem. Woningcorporatie Thuisvester is nog bezig om de schade aan het complex op te nemen. Wijkagent Frie van Rijsbergen is geschrokken van de brand. Volgens hem had het verschrikkelijk mis kunnen gaan als het vuur naar de appartementen was overgeslagen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief