Vroege start in Antwerpen. FOTO D. WOESTENBERG
Vroege start in Antwerpen. FOTO D. WOESTENBERG Foto: D. Woestenberg

Uitdagend weekend voor Trappistentrappers

Sport en vereniging

WERNHOUT - Antwerpen was zaterdag vroeg wakker, in de eerste ochtendschemering stonden al lange rijen wielrenners klaar voor hun Ronde van Vlaanderen Cyclo. Onder hen een mooie groep Trappistentrappers die rond zeven uur de uitdaging aan gingen van ruim 230 km, meer dan 2000 hoogtemeters en ontelbare kasseien.

Terwijl zij al kilometers aan het maken waren gingen in Oudenaarden de Trappistentrappers voor de iets kortere, maar niet minder uitdagende, afstand van start. In totaal veertig clubleden, vergezeld van een zestal dat ‘Vurdeleut’ meereed hebben een fantastische fietsdag beleefd. De zware maar piekfijn verzorgde tocht werd zonder lekke banden of kleerscheuren afgelegd. Soms was het druk maar op de Koppenberg na hebben ze overal goed door kunnen rijden en dat blijkt wel uit de gemiddelde snelheid die bij sommigen ruim boven de 30 km/h lag. Het prachtige fietsweer en de talrijke aanmoedigingen van het publiek hebben er zeker aan bijgedragen dat al onze deelnemers de uitdaging met glans volbracht hebben. Als je zo’n lange zware dag dan kunt afsluiten met een lekker buffet bij aankomst op ons thuishonk dan kun je alleen maar heel erg tevreden zijn en heel trots op jezelf!

Zondagsritten

Een gedeelte van onze Vlaanderen-gangers reed zondagochtend opnieuw naar Antwerpen, op de fiets, maar nu om van der Poel, van Aert en andere grootheden van start te zien gaan voor hun versie van de RVV.

Een ander gedeelte verkoos om zondagochtend ‘uit te fietsen’ in de A/B combinatie groep. Met 17 man reden zij een 93 km lang rondje Hoogerheide, om de afkick verschijnselen tot een minimum te beperken waren ook de Rijzendeweg en de kasseien van Woensdrecht hierin opgenomen.

De C groep reed met 19 man waaronder twee nieuwkomers. Luc Hombergen had een rit voor hen van 85 km, rondom Zundert. Met de lange rechte stukken liep het tempo lekker op. Een renner moest depanneren door een gebroken spaak, hij mocht in de bus een ander wiel uitzoeken.

De D groep telde 15 man bij hun bijna 80 km lange rit die ook in de ruime omgeving van Zundert bleef. Al in het prille begin een lekke band, verder bleven ze gespaard van ongemakken. Goed gefietst in een stevig tempo.

Als laatste vertrok de E ploeg, met 5 man reden zij een 55 km lang rondje Wuustwezel over veelal Vlaamse D-weggetjes waarvan sommigen zelfs bij de meest ervaren Trappistentrappers nog niet bekend waren (en gezien de staat van onderhoud bij de gemeente waarschijnlijk ook niet). Op een beschut plekje in Nieuwmoer genieten van een banaan en de welluidende klanken van de plaatselijke fanfare, hoe mooi kan fietsen zijn.

Verbeeten Challenge

Deze uitdaging stond zondagochtend op het programma. Ruim 25 Trappistentrappers namen hieraan deel en genoten van het prachtige weer maar vooral van de vernieuwde ronde en geweldige verzorging. In twee groepen werd gestart waarbij de eerste al snel met pech te kampen had en door de tweede groep werd ingehaald wat in die groep voor de nodige hilariteit zorgde. Na de korte stop in Den Bosch sloten enkelen toch maar bij de tweede groep aan om daar wat kopwerk voor hun rekening te nemen. Na 105 km nog een korte stop in Tilburg en dan met gezwinde spoed richting Wernhout waar zij om 14.15 uur arriveerden met 162 km op de teller en dik tevreden met deze prachtige fietsdag. Foto’s op www.trappistentrappers.nl.

Programma

Alle groepen en ook de Trappertjes vertrekken zondag 14 april om 9.00 uur bij Café van T.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief