Eva Geene Biljartkoningin.
Eva Geene Biljartkoningin. Foto: Adrienne van Kuijck

Eva Geene eerste biljartkoningin van het Kaffee

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Sinds een paar jaar zijn we in Nederland gewend geraakt aan een koning in plaats van een koningin, maar bij het Kaffee is het precies andersom. Daar zullen ze moeten wennen aan een biljartkoningin in plaats van een biljartkoning.

Jarenlang maakte de mannen de dienst uit in het biljarttoernooi om de kroon van de Biljartkoning, het libre toernooi tussen de thuisspelende clubs van het Kaffee. Menigmaal verzuchte Adrienne, dat het toch zo leuk zou zijn als een vrouw in haar café de titel zou winnen, maar het wilde steeds maar niet lukken. Ergens in de kwart of halve finales liepen de dames altijd tegen een man op die niet mee wilde werken. Wat dat betreft is biljarten net als het echte leven. Ook hier was er een glazen plafon wat maar niet te doorbreken leek. Ook dit jaar leek de kans klein met maar twee vrouwelijke deelnemers, maar zoals de voorzitter van biljartvereniging Gin één, Piet Utens aan het begin van het toernooi al profetisch zei: "je heb er maar één nodig om de titel te winnen." Hij bedoelde daar eigenlijk zijn eigen spelers mee, waarvan de meeste al vroeg in het toernooi door de spelers van het Klein Keuke eruit geknikkerd werden, maar het bleek later in het toernooi een waarheid waar het ging om de vrouwelijke bijdrage aan het toernooi.

Finale
In de finale van het driedaagse toernooi, bleek het publiek in een afgeladen Kaffee, zeker na de uitschakeling van hun eigen favorieten, massaal de kant te kiezen van Eva Geene. Het volume, de aanmoedigingen en het fanatisme zie je eerder in een voetbalstadion. Niet des biljarts zullen we maar zeggen, maar het leek de finalisten eerder te sterken dan te schaden, want bijna iedereen speelde boven zijn kunnen en leek wel gedragen door de luide aanmoedigingen vanuit het publiek. De uiteindelijk finale tussen Eva en de voorzitter van het Klein Keuke Heddy Hendrickx leek op voorhand een spannende te gaan worden, want beide waren heel het toernooi in topvorm. Maar Eva liet het zo ver niet komen en rolde Heddy in 6 ongelofelijke beurten op. Zeer knap om in zo'n kolkende zaal je cool te houden en de titel op zo'n manier op te eisen. Grote klasse en een verdiende titel als eerste biljartkoningin van het Kaffee.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief