Lustige vijf.
Lustige vijf. Foto: toon de bruin

25 jaar Lustige 5 dat zal worden gevierd

Sport en vereniging

ZUNDERT - Hoe het 25 jaar geleden begon met De Lustige, tot de dag van vandaag.

In 1994 is de huidige voorman Toon de Bruijn gaan voetballen bij Fc Den Door in Zundert. En was Café Den Ossekop ons start en einddoel voor en na de wedstrijden.

Mooie tijden en vooral gezellig na de wedstrijd en om indruk te maken had hij de gitaar meegenomen om wat te lallen bij de afterparty.

Bij dat elftal speelde toen al langer Peter van de Donk en Rob Hoeck die op gitaar en accordeon al behoorlijk muziek konden maken zodat ze toen met drie het café leeg speelde.

Voor de grap had Toon de eigenaar van de Bruine Pij in Breda een uitnodiging gekregen om mee te doen aan een jamsessie.

Dat werd dus ons eerste officiële optreden voor een bom volle ruige kroeg. Repeteren om toch nog een beetje voor de dag te komen hadden we 5 nummers geselecteerd waarvan wij toe dachten dat die wel lekker klonken. Met behoorlijke zenuwen werden we na 3 nummers vriendelijk bedankt.

Na deze start gingen de mannen op zoek naar een band naam. Een vriend van Toon die een mooie oude houten vloer had liggen zei dat deze een dansvloer was geweest van een trio die muziek maakte. De vloerdelen namen ze mee als dansvloer. Dat waren dus de lustige drie en die naam is vanaf toen gebruikt, een naam met historie.

Daarna zijn de Lustige met drie muziek gaan maken van op straat in Antwerpen tot op allerlei feesten, ze speelde gratis maar wel met het motto geen drank geen klank.

12,5 jaar
Na ongeveer 12,5 jaar werden ze de Lustige 4 met John op de bas en kregen ze ook zelfs een vergoeding waarvoor ze steeds betere instrumenten en zelfs een eigen muziek set konden aanschaffen.

Het vervoermiddel was toen een oude brandweerwagen die ze met hulp van alle FC den Door leden hadden aangeschaft. Daarmee reden ze toen naar de voetbalvelden en ook naar de optredens die steeds meer werden gewaardeerd voor al door de kastelein want er werd altijd flink gedronken als de Lustige 4 speelde.

Na een korte rustpauze zijn ze weer opgestart met Karel de Hoon op de bas en Otto Nelemans op de drums. De optredens werden steeds groter met als hoogte punt voor 50.000 man in Nijmegen. Dat was langs de route van de vierdaagse waar we een mooi plekje in de wei vonden bij een vriendelijke boer. Nog steeds proberen ze daar elk jaar naar toe te gaan om ook de Zundertse wandelaars muzikaal te ondersteunen. Ook een bijzonder optreden was op de Alpe d’HuZes in 2012 en 2013 in bocht 5 waar ze vrienden voor het leven hebben gemaakt. Door te repeteren met onze band coach Ludwig Antonissen ging het steeds beter klinken en kregen we zelfs complimenten dat we toch wel vorderingen maakten en ook steeds meer boekingen kregen zoals bruiloften en bedrijfsfeesten.2019 zijn we dus 25 jaar bezig en dat moet gevierd worden. Toen we hoorde dat er weer een Zunderts team mee ging doen aan de Alpe D’HuZes (Ride for Life) waren we er snel aan uit om daar ons Jubileum aan te koppelen.

Benefietconcert
Aanstaande zaterdag 13 april spelen we dus een 25-jarig benefietconcert bij Het Wapen van Zundert en alle entrée gaat rechtstreeks na dit goede doel.

Het wordt een bijzondere avond met oude en nieuwe nummers die echt bij de Lustige 5 XL horen. Onze band coach (de Maestro) Ludwig Antonissen speelt ook mee waar we heel blij mee zijn. Ook is er een afterparty met DJ Hans Vriends.

Dus tot zaterdag de zaal is open vanaf 20.00 uur. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief