Louis van Overveld met zijn vrouw
Louis van Overveld met zijn vrouw Foto: A.J.M. Konings

Afscheid buurtbuschauffeur Louis van Overveld

Sport en vereniging

SCHIJF - Op 12 april 2019 heeft de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf, in het bijzijn van zijn familie afscheid genomen van Louis van Overveld uit Schijf.

Louis van Overveld is na zijn pensionering 2002 als vrijwilliger buurtbus gaan rijden. Kort nadat hij was gaan rijden werd op hem een beroep gedaan om penningmeester van de vereniging te worden. Hij heeft dat 11 jaar gedaan vanaf 2003 tot en met 2014. Hij heeft nu de leeftijd van 75 jaar bereikt en hem werd op vrijdag 12 april, nadat hij zijn “laatste” rit als buurtbuschauffeur had gereden, een afscheidsreceptie aangeboden bij Kir Royal te Schijf.

De voorzitter A. van der Kloot sprak namens het bestuur een dankwoord aan Louis van Overveld en bood hem een presentje aan en zijn vrouw bloemen. Zijn vrouw heeft dat ook mogelijk gemaakt als “goed thuisfront” dat Louis zoveel jaren actief heeft kunnen zijn. Hij heeft zich gedurende 17 jaar als vrijwilliger/ buurtbuschauffeur en als penningmeester ingezet voor de vereniging. Buurtbuschauffeurs gaan met hun 75e jaar met ”de vut” zoals de voorzitter dat zei. De voorzitter gaf nogmaals aan dat het zeer belangrijk is dat vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor het in stand houden van een buurtbusproject zoals Achtmaal-Schijf. Het is dankbaar werk om het openbaar vervoer op het platteland mogelijk te maken.

Louis sprak zijn dank uit voor de prettige samenwerking met het bestuur en met alle chauffeurs en wenste de vereniging nog vele goede jaren toe. Het is dankbaar werk geweest.

Na een gezellig samenzijn namen de vele chauffeurs die aanwezig waren daarna persoonlijk afscheid van Louis en zijn familie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief