Beeld doet denken aan Corry Konings: Mooi was die tijd. FOTO CHARLES LUIJTEN
Beeld doet denken aan Corry Konings: Mooi was die tijd. FOTO CHARLES LUIJTEN Foto: Charles Luijten

Oranjefeest voor Rijsbergse ouderen in Harmoniezaal

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Voor het zesde jaar op rij wordt Rijsbergen 55+ een gezellig middagje op Koningsdag geboden. Het Oranjefeestje is zaterdag 27 april opnieuw en in de Harmoniezaal

Reeds vanaf voor 2014 kan men in Rijsbergen met Koninginnedag, nu Koningsdag, bij wijze van spreken een kanon afschieten. Het zal ook komende zaterdag niet anders zijn. De Sint Bavostraat wordt dus, zoals al die jaren er voor, niet meer voor het verkeer afgesloten. Waar is de enorme brakkensliert met versierde fietsen en wagentjes gebleven? Veel liever andersom maar is niet.

Zeskamp
Verdwenen zijn de jaren dat daarin over de volle lengte de zeskamp, eerst onder buurtschappen en later vriendengroepen, werd gehouden, de buitenterrassen vol gezellig mensen zaten. De jeugd trekt nu naar de Breda, de vaderlandse driekleur wordt nog nauwelijks uitgestoken. De gemeente houdt de hand op de knip, het officieel Rijsbergs Oranjecomité ziet geen mogelijkheden en houdt op te bestaan. Toch wel een jammerlijke ontwikkeling wordt gevonden. Veel liever het omgekeerde, maar is niet anders. "Let op we gaan er in de toekomst een vrije dag door verliezen" zei iemand en kan misschien wel eens gelijk hebben.

Oranjefeest ouderen
Wat er voor terug kwam dankzij, spontaan persoonlijk initiatief, is een Oranjefeestje voor de Rijsbergse 55 plussers. Het eerste was zes jaar geleden in de Harmoniezaal van Jack en Nelleke. Zij stelden hun zaal vrijblijvend beschikbaar en trakteerden de oranjefeestgangers welk voorbeeld werd nagevolgd door Super PLUS en K.B.O. Verder trad het NiCha amusement-ensemble gratis op. Dit alles krijgt komende zaterdag met Koningsdag opnieuw een vervolg en is van 14.00 tot 16.30 uur. Vrij entree daarvoor in de plaats een bloem, of oranje - rode-wit-blauw lintje dragend. Het is tenslotte feest.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief