Mooie prestaties bij de Amstel Gold Race. FOTO TT
Mooie prestaties bij de Amstel Gold Race. FOTO TT Foto: TT

Prachtig Paasweekend voor Trappistentrappers

Sport en vereniging

WERNHOUT – Paasweekend, niets meer te willen, niets meer te wensen, het was perfect. Trappistentrappers die twee werkelijk prachtige fietsdagen beleven, Trappistentrappers die een fantastische Amstel Gold Race rijden en een van der Poel die hem op grandioze wijze wint, beter wordt het niet meer.

Terwijl zondagochtend de paaseitjes in de tuin langzaam wegsmolten in de feller wordende zon bracht een combinatie van A en B groep 14 man op de been voor een 105 km lange ronde over Grobbendonk. Een mooie rit, tevens goede oefening voor de bochtentechniek. Waar er in het begin nog enkelen uit de bocht vlogen ging het op het laatst al een stuk beter.
In de C groep kwamen enkele Limburg-gangers de beentjes losrijden bij een 95 km lange ronde rondom Zundert, prima rit met 16 man en een stevig tempo, niks op aan te merken.
Een gezelschap van (oud-) voorzitters in de E groep vroeg en kreeg versterking (al ging het niet van harte) van een toch al niet zo sterke D groep waardoor zij met 7 man hun rondje Ulicoten van 55 km konden rijden. Een bijna lege achterband werd voor vertrek nog snel gewisseld. De D groep bleef nu op 11 man steken die een 82 km lang rondje Woensdrecht reden inclusief de befaamde kasseien aldaar. Beide ritten zonder problemen.

Tweede Paasdag
Dat was de dag van de Oesterdam, met opnieuw schitterend weer. De A groep vond het zelfs ideaal weer voor een kilometertje meer en pakte de Philipsdam er ook nog bij. Met 9 man, 145 km en nog lekker gefietst ook. Compliment voor die mannen die de Gold Race nog in de benen hadden en toch weer de kar trokken bij deze lange rit.
De B groep reed met 16 deelnemers een 123 km lange Oesterdamrit, net als alle andere groepen van zuid naar noord. En, hoe kan het anders met Pasen, na afloop eieren eten bij Van T.
De C groep was het grootst met 20 deelnemers. Invallend rituitzetter Wil Kustermans had de Oesterdam al eens meer gereden, hij maakte er niet alleen een hele mooie 107 km lange rit van maar deed ook veel kopwerk wat het tempo ten goede kwam. In de laatste kilometer een lekke band, verder een prima verloop.
Ook de 12 leden tellende D groep kwam met 107 km op de teller terug in Wernhout na een prima verlopen rit. Helaas ook hier in de laatste kilometer een lekke band, gelukkig is er dan een volgbus.
Waar voorgaande groepen om 8 uur vertrokken ging de E groep een uur later van start, net als zondag met 7 man. Meanderend door de zonovergoten Baronie van Breda kwamen zij tegen het middaguur, na bijna 70 km, terug bij van T. Genoten van een mooie rit.

Clubkleding
Vanaf nu kan er weer besteld worden tot en met 5 mei. Zie je email voor instructies of mail naar kleding@trappistentrappers.nl.

Programma
Komend weekend weer een dubbel programma, een extra rit op Koningsdag 27 april en een reguliere rit op zondag waarbij de B, C en D groep vooral aandacht besteden aan de vele viaducten in onze omgeving. Vertrek is op beide dagen om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. Actuele informatie over afstanden en rituitzetters vind je op www.trappistentrappers.nl/forum onder fietstochten



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief