Karlijn Tax (l) en Sanne Roovers (r).
Karlijn Tax (l) en Sanne Roovers (r).

Drie districtsfinales voor Olympia Wernhout

Sport en vereniging

WERNHOUT - Afgelopen zaterdag, 12 mei, reisden we af naar Goes waar de regiofinales plaatsvond. Het is een hele grote prestatie om hier te mogen turnen, want door deelname aan deze wedstrijd behoor je tot de beste turnsters van Zuid-West Nederland. Wanneer deze wedstrijd goed wordt geturnd, kun je doorstromen naar de districtswedstrijd en behoor je tot de beste turnsters van Zuid-Nederland (Zeeland, Brabant en Limburg).

Allereerst was het de beurt aan de pupillen 2 D1, Maudie Lodders en Noor van Gils. Zij begonnen sterk op brug, waar zij een moeilijke, maar nette oefening turnden. Maudie kreeg zelfs de hoogste moeilijkheidswaarde van het hele deelnemersveld! Zij werd 2e op dit toestel en Noor zat hier vlak achter met een mooie 4e plaats. Door naar balk waar Noor een mooie oefening liet zien met weinig wiebels. Maudie viel helaas van de balk en kon hierdoor de zenuwen minder goed onder controle houden. Het punt viel wat tegen, maar hier zette zij zich overheen. Er zijn nog meer toestellen te gaan! Op vloer turnden zowel Maudie als Noor een hele mooie oefening, waarbij geen grote fouten werden gemaakt. Tot slot hebben zij twee goede sprongen getoond, maar konden zij zich hiermee niet onderscheiden van de rest. Dit maakte de einduitslag enorm spannend! Uiteindelijk heeft Maudie zich naar een nette 12e plek geturnd in dit sterke deelnemersveld. Een prestatie waar wij trots op zijn! Noor heeft zich kunnen plaatsen voor de districtsfinale door haar stabiliteit gedurende alle toestellen. Een mooie 7de plaats voor haar!

In de middag waren de senioren 4e divisie aan de beurt. Sanne Roovers en Karlijn Tax begonnen op balk. Altijd spannend, maar het inturnen verliep goed. Karlijn turnde met veel uitstraling en zekerheid haar oefening en dit heeft de jury opgemerkt. Een mooie 5e plaats voor haar op dit toestel. Sanne had een valse start en had in het begin een kleine wankel, waardoor zij uit haar ritme werd gehaald. Dit ritme, wat heel belangrijk is tijdens de balkoefening, kreeg zij niet meer terug. Zij moest een val incasseren, waardoor zij met enige tegenslag de wedstrijd moest voortzetten. Op vloer kon zij zich herpakken door niet al te veel risico te nemen en zich te focussen op netheid en uitstraling. Dit bleek een succes en zij kreeg voor haar oefening het 5e hoogste punt toegekend. Karlijn zat hier vlak achter en werd 8e op dit toestel. Op brug werd geturnd naar kunnen en hebben beide turnsters weinig punten laten liggen. Tot slot mochten zij hun beste sprong laten zien. Dit is normaal gezien niet het favoriete toestel van Sanne, maar zij liet een uitstekende sprong zien en werd beloond met een 4e plaats op dit toestel. Karlijn liet veel kracht zien, maar zette hierdoor enkele stappen. Uiteindelijk zijn zowel Karlijn en Sanne door naar de districtsfinale met een respectievelijke 6e en 8e plek in het eindklassement van de regiofinale. Een hele knappe prestatie!

Zeven turnsters geplaatst

Olympia Wernhout heeft 19 selectieturnsters die deelnemen aan de regionale wedstrijden. Van deze 19 turnsters hebben 7 turnsters zich geplaatst voor de hoogst haalbare wedstrijd in hun categorie: de districtsfinale van Zuid-Nederland. Zij hebben deze plaatsing bereikt door alle voorafgaande wedstrijden met vastberadenheid en lef te turnen. Elke keer moesten zij zich opnieuw bewijzen en dat hebben ze met succes gedaan!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief