Archieffoto: Sandra Smits

Bavoloop Rijsbergen is terug van - bijna - weggeweest

RIJSBERGEN - De Bavoloop Rijsbergen is terug van - bijna - weggeweest. Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuwe impulsen en een nieuwe look zijn de trefwoorden van het nieuw leven ingeblazen evenement dat vorig jaar ter ziele leek te zijn gegaan. René van Overveld, voorzitter van de Stichting Bavoloop, heeft alle vertrouwen in de toekomst.


Als een feniks uit zijn as herrezen. Het is een spreekwoord dat zeker van toepassing is op de Bavoloop Rijsbergen. In de aanloop naar het evenement vorig jaar pakten zich boven de Bavoloop donkere wolken samen en werd nog aangekondigd dat de 31ste editie toch echt de allerlaatste zou zijn. Hoe anders ziet het er nu uit. Op zaterdag 15 juni 2019 staat het evenement namelijk 'gewoon' weer op de agenda. De spreekwoordelijke zon schijnt weer en er klinken eerst en vooral positieve geluiden.

Bestuursleden

Dat vraagt om uitleg, welke wordt verschaft door René van Overveld. "Op de dag zelf hebben we nooit een gebrek aan vrijwilligers. Dan hebben we er zó meer dan honderd. De laatste jaren kampten we echter met een tekort aan bestuursleden die er door het jaar heen de schouders onder willen zetten", vertelt hij. "Na de editie van 2017 spraken we er met elkaar over hoe we dat probleem zouden kunnen aanpakken. Aanvulling van het bestuur bleef echter uit, waarna we besloten dat de Bavoloop van 2018 de laatste zou zijn."

Commissies

"Dat besluit leverde veel reacties op", vervolgt hij. "Veel mensen vonden dat de Bavoloop niet zou mogen verdwijnen. Daarom heb ik in de zomer nog gezegd samen te willen kijken of we er nog iets aan zouden kunnen doen. Dat leidde in oktober tot een bijeenkomst waarvoor zich 25 personen meldden. Die heb ik gevraagd om in diverse commissies plaats te nemen én daarbij ook de kar te trekken. Iets meer doen dus dan alleen op de dag zelf bijspringen. Uiterlijk zijn er, met de bestuursleden, achttien belangstellenden overgebleven. Het resultaat mag er zijn: we hebben nu een goedgevulde pr- en sponsorcommissie, een wedstrijdcommissie en een technische commissie, welke worden gestuurd door ervaren mensen. Belangrijker nog is dat iedereen een commitment voor minimaal drie jaar is aangegaan. Dat betekent ook zekerheid voor de toekomst."

Continuïteit

Een belangrijk signaal ook richting sponsoren, aldus René van Overveld. "Continuïteit zorgt ook voor draagkracht. Het is ook een kwestie van gunnen, hè? Sponsoren zien dat het geld dat ze schenken ook daadwerkelijk wordt besteed aan de Rijsbergse samenleving. Van schoolkinderen tot senioren zelfs, want dit jaar hebben we een heuse Senioren Race aan de Bavoloop toegevoegd. Het is een idee van Corné Roks die werkzaam is bij Avoord Zorg en Wonen. Wij faciliteren de Senioren Race binnen ons evenement. Het rustsignaal van de WK-wedstrijd tussen het Nederlands vrouwenteam om Kameroen, om 15.45 uur, is straks het startsein voor de Senioren Race. De nieuwe input heeft dus direct een nieuw idee opgeleverd. We hebben bovendien gekozen voor een nieuwe look die correspondeert met de Rijsbergse vlag."

Samenwerking

Ook dat laatste is niet toevallig. De Bavoloop Rijsbergen zoekt namelijk ook nadrukkelijk de samenwerking met andere Rijsbergse evenementen, zoals De Speer van Rijsbergen. Recentelijk nog bundelden beide partijen hun krachten om de 'Rijsbergse Sportweek' in de schijnwerpers te zetten, de week waarin maar liefst drie sportevenementen plaatsvinden: de Bavoloop op zaterdag 15 juni, De Speer van Rijsbergen op zondag 23 juni én de Kennedymars Rijsbergen op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni. René van Overveld: "Voor Rijsbergen is het natuurlijk zaak dat de evenementen die er zijn ook worden behouden. Samenwerking zorgt voor versterking van de verschillende evenementen. Je kunt bijvoorbeeld afspraken maken over de inzet van vrijwilligers. Die zijn trouwens graag bereid om te helpen. Je hoeft maar te bellen, of ze staan klaar. Dat is een enorm pluspunt. Het delen van ideeën en ervaringen is de toekomst. De Bavoloop is al meer dan dertig jaar een begrip. Dat willen we graag zo houden."

De Bavoloop Rijsbergen vindt plaats op zaterdag 15 juni 2019. Surf voor meer informatie naar www.bavoloop.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief