Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Explosief na mislukte plofkraak Zundert geruimd, politie zoekt getuigen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De politie wil graag in contact komen met personen die getuige zijn geweest van of informatie hebben over een mislukte plofkraak aan de Molenstraat in de nacht van woensdag op donderdag. Daar lieten twee mannen een explosief achter nadat ze geprobeerd hadden de pinautomaat op te blazen. Ze vluchtten op een bromfiets.

Om 4.25 uur kwam er een alarm binnen vanaf een pinautomaat van de ABN Amro aan de Molenstraat. Er zou met de automaat geknoeid worden. Verschillende politie-eenheden spoedden zich naar de Molenstraat en omliggende surveillance-eenheden werden gewaarschuwd. Bij de pinautomaat aangekomen bleek er inderdaad geprobeerd te zijn om deze te openen en - vermoedelijk - op te blazen. Experts van de politie op het gebied van explosieven concludeerden dat er inderdaad nog een explosief in het apparaat zat.

Ontruiming

Enkele woningen direct naast de automaat werden ontruimd en zes omwonenden werden opgevangen in een nabij gelegen horecagelegenheid. Het publiek werd op een afstand gehouden. Brandweer en ambulance waren zekerheidshalve aanwezig. Daarnaast werd de  Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om het explosief te verwijderen.

Robot

In goede samenwerking tussen de EOD, de explosievenverkenners van de politie en (forensische) rechercheurs werd een onderzoek gestart. Dat gebeurde onder meer via de inzet van een robot Het explosief is uit de pinautomaat gehaald en er zijn sporen veiliggesteld. Tegen de klok van 10.00 uur werd het sein veilig gegeven. Op een braakliggend terrein in het buitengebied van Zundert is het explosief niet veel later tot ontploffing gebracht.

Verdachten

Uit onderzoek van de politie blijkt dat er met betrekking tot de mislukte plofkraak sprake is van twee verdachten in donkere kleding. Het tweetal is op een bromfiets weggereden. De politie wil graag in contact komen met personen die tussen 04.00 uur en 05.00 uur wellicht  iets gezien. Dat geldt eveneens voor personen die mogelijk de vluchtroute weten van de verdachte. Het kan ook zijn dat de twee de bromfiets ergens achter gelaten hebben. Misschien hebben de verdachten de afgelopen tijd al poolshoogte genomen bij de pinautomaat en is dat door iemand gezien die zich dat nu realiseert.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief