Afbeelding
Foto: Sandra Smits

Corso Academie gaat weer van start in september

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - In de tweede helft van september gaat de vijfde Corso Academie van start. Een uniek, op Corso Zundert gericht leertraject dat wordt geleid door vrijwilligers. Het traject wordt om de drie jaar aangeboden.

Om de twee weken is er op woensdagavond (van 19.30 uur tot 22.00 uur) een vol programma waarin belangstellenden kennismaken met en leren over verschillende facetten die horen bij het ontwerpen van een corsowagen.

Examen

Tijdens de cursus worden de deelnemers door verschillende ontwerpers of corsokenners uitgedaagd, leren zij tekenen, ideeën bedenken, een maquette bouwen en presenteren. De begeleiders delen hierbij hun kennis en ervaring om de deelnemers (op de juiste weg) te helpen. De helft van de cursusavonden wordt besteed aan het leren van nieuwe technieken en de andere helft wordt besteed aan het uitwerken van eigen ideeën. Eind mei 2020 wordt de Corso Academie afgerond, waarna elke deelnemer begin juni een vorm van een (corso)examen kan doen. De Corso Academie is leuk, gezellig, spannend en nuttig ineen!

Aanmelden

Je leeftijd of de mate waarin je ervaring hebt met het ontwerpen doet er niet zoveel toe. Iedereen van veertien jaar en ouder is welkom op de Corso Academie. De kosten voor materialen en cursuskosten zijn zestig euro. De Corso Academie wordt gegeven in het Corsocentrum aan de Industrieweg in Zundert. Opgeven kan tijdens de Aardbeienfeestenfeesten op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni in Cultuurcentrum De Schroef aan de Molenstraat in Zundert, waar dan ook de presentatie van de maquettes voor de komende edtie van Corso Zundert plaatsvindt.. De Corso Academie gaat van start bij tien deelnemers hebben. Er kunnen maximaal vijftien deelnemers worden begeleid. Meer informatie is verkrijgbaar via tel. 06-23709972.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief