Sfeerimpressie van de Aardbeienfeesten 2018.
Sfeerimpressie van de Aardbeienfeesten 2018. Foto: Charles van Campenhout

Aardbeienfeesten Zundert met stip op nummer één

Door: Sandra Broosus Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Aardbeienfeesten in Zundert? Voor de vele bezoekers uit de regio staat het jaarlijkse evenement met stip op nummer één! Komende zaterdag en zondag is het weer zover. Het supergezellige festijn rondom één van de belangrijkste streekproducten van Zundert kent ook de komende editie weer een veelbelovend programma.

Alle ingrediënten voor een tof weekeinde zijn dan ook volop aanwezig: braderie, kermis, presentatie corsomaquettes, muziek, eten en drinken. Al draait alles natuurlijk om de vruchten die het evenement zijn naam hebben bezorgd: de aardbeien. Tijdens de Aardbeienfeesten kom je die - hoe kan het ook anders? - in alle soorten en maten tegen. Net als in voorgaande jaren deelt buurtschap De Berk de aardbeien gratis uit en verkoopt zij bakjes zomerkoninkjes om de buurtschapkas te spekken. Dat doet de buurtschap vanuit verschillende kramen in de Molenstraat.

Zundert Bakt

Het evenement kent dit jaar een nieuw onderdeel: Zundert Bakt. Aan de deelnemers wordt hierbij op zondag gevraagd een gerecht met aardbeien te maken. Na inschrijving via www.zundertbakt.nl kunnen de deelnemers hiertoe aardbeien ophalen bij de CLTV aan de Molenstraat 155. Het resultaat wordt beoordeeld door niemand minder dan sterrenchef Roger van Damme, bekend vanwege zijn kookprogramma's op de Vlaamse televisie. Voor de winnaar van Zundert Bakt ligt er een leuke prijs klaar: een ballonvaart voor twee personen.

Braderie

In de Molenstraat, de gezellige hoofdstraat van Zundert, ontbreekt uiteraard ook de braderie niet. De Zundertse ondernemers verrassen de bezoekers er met interessante aanbiedingen en spraakmakende producten. Diverse horecagelegenheden pakken uit met gerechten met aardbeien. Voor de deelnemer met de mooist versierde kraam, winkel of terras, ligt een prestigieuze prijs in het verschiet. Zonder meer een extra uitdaging om zo goed en origineel mogelijk voor de dag te komen. De ondernemers zetten dan ook hun beste beentje voor om met de aankleding van hun bedrijf hun collega's op een positieve manier de loef af te steken. Op verschillende podia bij de terrassen vinden optredens van diverse artiesten plaats. Ook VVV Zundert is present om via een promotiestand om de pijlers van Zundert te promoten, waaronder Zundert Trappist.

Maquettes

Tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten is er ook een kermis met tal van attracties. Uiteraard mag een bezoekje aan CultuurCentrum De Schroef aan de Molenstraat niet ontbreken voor een 'sneak preview' van de corsowagens 2019. De maquettes van de corsowagens staan er opgesteld en de optochtcommissie maakt er op zaterdagavond de volgorde van de wagens bekend zoals die zondag 1 september door de Zundertse straten rijden. [l]

Aardbeienfeesten

De Aardbeienfeesten in het centrum van Zundert vinden plaats op zaterdag 29 juni 2019 van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 30 juni 2018 van 10.00 uur tot 18.00 uur. Surf voor meer informatie naar www.aardbeienfeesten.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief