Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Gemeente Zundert in de race voor titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Gemeente Zundert is in de race voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019. Samen met nog achttien kandidaten staat de Gemeente Zundert op een zogeheten longlist voor deze verkiezing.

De jury gaat samen met de organiserende partners van de verkiezing aan de slag om in de eerste week van september bekend te kunnen maken welke tien organisaties meedingen naar één van de drie finaleplekken.

Genomineerden

Naast de Gemeente Zundert zijn de gemeenten Deventer, Haaren, Hof van Twente, Leiden, Roerdalen en Tilburg genomineerd. Op de longlist prijken verder de namen Centraal Justitieel Incassobureau, Groen Ontwikkelfonds Brabant, Instituut Fysieke Veiligheid, Logius, ProRail, Provincie Zeeland, Regio Gooi en Vechtstreek, Regio Groningen Assen, Regionale Belasting Groep, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk / Haagse Inkoop Samenwerking en Waterschapsbedrijf Limburg.

Professionele trots

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

Initiatief

De Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De VOM organiseert de Overheidsawards in samenwerking met: ICTU, Interprovinciaal Overleg (IPO), NEderlandse Norm (NEN), Netwerk Publieke Dienstverleners (NPD), Unie van Waterschappen (UvW), Vereniging voor Bestuurskunde (VB), Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Binnenlands Bestuur, Ordina en Publiek Denken.

Winnaar

Waterschap Aa en Maas won in 2018 de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. Welk van de genomineerde negentien organisaties volgt Waterschap Aa en Maas op?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief