Afbeelding
Foto: Stephanie Hofschlaeger - Pixelio

Zwembad Aquamarant langer dicht vanwege norovirus

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Zwembad Aquamarant in Rijsbergen blijft tot en met komende woensdag gesloten vanwege een onder cliënten van Amarant uitgebroken norovirus. De tijdelijke sluiting is voor alle zekerheid met een aantal dagen verlengd.

Dat blijkt uit een mededeling van Aquamarant op haar Facebook-pagina.  Zwembad Aquamarant , onderdeel van zorgaanbieder Amarant, sloot donderdag haar deuren nadat een uitbraak van het norovirus was geconstateerd in De Leijakker in Rijsbergen, een woonwijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Het zwembad kondigde daarbij aan tot en met komende maandag niet toegankelijk te zijn voor bezoekers. Die tijdelijke sluiting is nu dus verlengd tot en met woensdag.

Extraatje

Een woordvoerder van het zwembad aan de Laguitensebaan in Rijsbergen benadrukt dat het norovirus, een zeer besmettelijk virus dat buikgriep veroorzaakt, niet in het zwembad is geconstateerd. "Er is besloten het zwembad tijdelijk te sluiten om elk risico te voorkomen." Volgende week vrijdag vinden er weer zwemexamens plaats. De tijdelijke sluiting betekent dat de geplande proefexamens van vandaag kwamen te vervallen. "Maar die zijn ook niet echt noodzakelijk", aldus de medewerker. "In een verder verleden werden de examens ook altijd afgenomen zonder dat er een officiële generale repetitie had plaatsgevonden. Zo'n laatste repetitie moet je eigenlijk zijn als een extraatje om misschien net de laatste onzekerheden bij een kind nog even weg te nemen".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief