Logo internetbode.nl/zundert

Open Avond Mencia Sandrode en start vmbo-kader opleiding

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT – Mencia Sandrode is een van de weinige scholen met het officiële predicaat ELOS-school. ELOS staat voor scholen in het voortgezet onderwijs die hun leerlingen middels een internationale leerroute optimaal voorbereiden op een internationaal georiënteerde toekomst. Naast mavo en onderbouw vwo en havo start de school in het nieuwe schooljaar ook met onderbouw vmbo-kader.

DOOR HENK KETELAAR

Afdelingsleider Paul Jankowski is trots en blij dat hij het komende schooljaar ook leerlingen met een kader-advies mag verwelkomen. Zoals een ELOS-school betaamt, zet Sandrode met deze aanpassing een grensverleggende en vernieuwende stap. Paul: “Deze stap biedt veel voordelen, kader-leerlingen kunnen zich nu dichtbij huis op hun toekomst voorbereiden. Na het tweede leerjaar stromen zij dan door naar een vervolgopleiding die de beroepsmatige variant aanbiedt, maar de mogelijkheid om door te stromen, naar mavo is natuurlijk ook aanwezig.” “Ons doel is ook de vmbo-kader leerling met een gericht opleidingstraject (LOB) zover te krijgen dat hij/zij bij het maken van zijn/haar beroepskeuze min of meer al op het juiste spoor staat. Overigens heeft de school ook een licentie aangevraagd om binnen het profiel Economie en Ondernemen de volledig kaderberoeps-opleiding aan te kunnen bieden. Of het zo ver ook komt is afhankelijk van het aantal leerlingen dat straks kiest voor dat profiel.”

Juiste keuze Met 285 leerlingen is Mencia Sandrode een kleinschalige school waar duidelijke regels en goed onderwijs hand in hand gaan. ”De ervaring heeft ons geleerd, dat de leerling zich al snel thuis gaat voelen,” laat Paul desgevraagd weten. “Omdat het aantal leerlingen goed is te overzien, weten wij al gauw wat er zich onder de leerlingen afspeelt. Afwijkend gedrag zoals pesten wordt daarom zeer snel onderkend en opgepikt.”

Plus Als ‘plus-programma’ worden er door het hele schooljaar heen leuke en interessante activiteiten aangeboden. Op dit moment lopen er bijvoorbeeld masterclasses op gebied van Spaans, 3D-printing, muziek en gezond koken. Maar ook de mogelijkheid die Sandrode biedt aan mavo leerlingen om een extra vak te volgen om de aansluiting met havo zo optimaal mogelijk te maken, is een grote plus. Op de Open Avond van volgende week dinsdag 14 februari tussen 18.30 en 21.00 uur zijn al die “plussen” in praktijk te zien.

Innovatief De school gaat met zijn tijd mee. Alle leerlingen van klas 1 en 2 hebben bijvoorbeeld een Chromebook, een digitaal hulpmiddel dat naast de schoolboeken wordt gebruikt. Trots op zijn school laat Paul voorzichtig weten, dat er vergevorderde plannen zijn om bovenbouw havo op Sandrode te starten. “Er moet nog een definitief besluit worden genomen, maar ik heb goede hoop dat het lukt. In dat geval kunnen leerlingen straks hier op school hun havo-diploma halen.”

Mencia Sandrode, Akkermolenweg 2D, 4881 BL Zundert. Tel: (076) 5995050. Meer informatie: www.sandrode.nl

Studeren en nog veel meer bij Mencia Sandrode in Zundert. FOTO HOESSEIN EL HASNI<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432896290935-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Operator Productie

Essen (België)

Personeel gezocht

Andel

Facturist

Baarle-Nassau

Diverse

Zeeland

winkelbediende

Nispen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief