Logo internetbode.nl/zundert

Feestje rond veertig jaar ondernemerschap bij Lingerie Oda

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Ondernemen is een kunst op zich. Oda Dictus weet er alles van. Samen met haar partner nam ze veertig jaar geleden de Jamin-zaak aan de Molenstraat over van schoonouders. Snoepjes verkopen doet ze echter al lang niet meer. Tegenwoordig is het vooral lingerie dat de klok slaat. Het tegenwoordig in het pand gevestigde Lingerie Oda trekt klanten van heinde en verre.


DOOR ADDO SPRANGERS

“Veertig jaar geleden, op 1 januari 1977, namen we de Jamin-zaak over van mijn schoonouders aan de Molenstraat 67 in Zundert”, vertelt Oda Dictus. “Mijn schoonmoeder hielp mee en paste op de kinderen. Na de eerste twaalf jaar Jamin te hebben gehad en rookwaar en kruiden te hebben verkocht, werd het echter tijd om iets anders te gaan doen.”

Koerswijziging Die gelegenheid bood zich aan en op 20 april 1989 veranderde de snoepwinkel in een gemengde textielzaak, met een uitgebreid assortiment van onder andere ondergoed, nachtkleding, panty’s, sokken, garen en band. Met een feestelijke heropening op 28 februari 1991 was de koerswijziging officieel een feit. Bij die verandering alleen bleef het echter niet.

Trends Van lieverlee is Lingerie Oda zich namelijk gaan specialiseren. Dat uit zich onder meer in de selectie van uitsluitend producten van de hoogste kwaliteit, die bovendien aansluiten op de laatste trends. “Alle dagen is het een uitdaging om in de handel mee te ontwikkelen”, aldus Oda Dictus. Klanten komen niet alleen van heinde en verre naar Lingerie Oda vanwege het uitstekende productaanbod, ook het professionele advies blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben.

Verschil “Wist je dat tachtig procent van de vrouwen niet de juiste maat bh draagt? Hoewel je onderkleding meestal niet ziet, bepaalt het voor het grootste gedeelte wél hoe je bovenkleding valt”, zegt Oda Dictus. “Je ziet echt het verschil.” Zo adviseert ze haar klanten om eventueel het kledingstuk mee te brengen als men lingerie wil uitkiezen voor speciale gelegenheden. “Niet alleen kleuren zijn veranderd, ook materialen en mogelijkheden, zoals sport bh’s voor sportbeoefening of voor bijzondere omstandigheden. Voor sommige vrouwen is het bijvoorbeeld prettig om bh zonder beugel te dragen.”

Gastvrij De speciaalzaak is onderscheidend door persoonlijk advies. Lingerie Oda neemt de tijd voor elke klant en biedt hulp bij de juiste keuze in lingerie, badmode en ondermode. Er is ook een ruime rolstoeltoegankelijke paskamer aanwezig. Alles uiteraard onder het genot van een kopje koffie, want Lingerie Oda staat eveneens bekend om haar gastvrijheid. Belangstellenden kunnen ook een afspraak maken.

Bekende merken Lingerie Oda voert een uitgebreid assortiment met bekende merken, zoals PrimaDonna, Twist, Swimware, Marie Jo, L ’aventure, Triumph, Mey Dames, Felina en Soggi. Het assortiment loopt van gladde bh’s voor onder strakke kleding tot meer frivole bh’s, sport bh’s, prothese bh’s en shapewear (corrigerend ondergoed). Ook voor heren heeft Lingerie Oda mooie, goed passende ondermode, shirts en badmode, onder meer van de Merken Mey, Schiesser, Sloggi en Tweka. Daarnaast is Lingerie Oda hét adres voor panty’s van Oroblu en voor badkleding van onder andere Cyel, Beache Life, Fantasie en Tweka.

Lingerie Oda, Molenstraat 67, 4881 CR Zundert, tel. (076) 597 31 64, www.lingerieoda.nl

Oda Dictus van Lingerie Oda. FOTO LINGERIE ODA<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief