Gewichtsconsulente Carola Wezenbeek.
Gewichtsconsulente Carola Wezenbeek.

Nieuw adres voor afslankadvies

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Gewichtsconsulente Carola heeft op 1 januari haar praktijk geopend in Zundert.

In 2017 heeft Carola Wezenbeek het diploma tot Gewichtsconsulente behaald. Hiermee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Daarnaast heeft zij specialisaties "Voeding en Menopauze" en "Voeding voor Ouderen".
Carola komt persoonlijk bij mensen thuis voor voedingsadvies op maat. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken. Deze begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars.

Persoonlijk advies
"Als ambulant gewichtsconsulente begeleid ik mensen met over- of ondergewicht naar een gezond gewicht," zegt Carola: "een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal". Carola analyseert de huidige voedings- en beweeggewoontes. Coachend werkt ze naar een gezond eetgedrag en voldoende beweging volgens de normen van de WHO (World Health Organisation).

Vergoeding verzekeraars
Een wonderdieet legt de gewichtsconsulente niet op. BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers.
"Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten," aldus de nieuwe consulente van Zundert.
Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij.
De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (delen van) de consultkosten bij Carola vergoeden.

Informatie
Voor informatie bel, mail of surf naar: +31 (0)648910119,
gewichtsconsulentecarola@ziggo.nl,
www.gewichtsconsulentecarola.nl.
Je kunt ons ook op facebook volgen. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief