Foto: Addo Sprangers

Dump Company is klaar voor de toekomst

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Dump Company uit Zundert heeft zich in tien jaar tijd ontwikkeld tot een begrip in binnen- en buitenland. Wat ooit kleinschalig begon in de Katerstraat, wordt nu voortgezet in een indrukwekkend en fonkelnieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Molenzicht. Jan Markveld en Chris-Jan van Hees zijn met hun onderneming helemaal klaar voor de toekomst.


DOOR ADDO SPRANGERS

Iets anders doen. Vanuit die gedachte startte Jan Markveld tien jaar geleden samen met Chris-Jan van Hees, een neef van zijn vrouw, het bedrijf Dump Company. Voor Jan Markveld heeft het misschien wel gewoon zo moeten zijn. "Dat legerspul is altijd al mijn grote passie geweest", vertelt hij. "Je moet er ook affiniteit mee hebben. Die heb ik als kind ontwikkeld. Ik ben opgegroeid in Den Haag, waar ze toen drie dumpshops hadden. Eén van die dumpshops was van een vriend van mijn vader. Als jongetje stond ik er vaak in de etalage te kijken. Toen vond ik het al leuk."

Enthousiast

Zoals gezegd werd in de Katerstraat de basis gelegd voor de Dump Company. Jan Markveld: "Daar zijn we heel klein begonnen met het inkopen en verkopen van legerspullen en spullen voor het outdoor gebeuren. Hartstikke mooi om te doen. Je hebt altijd enthousiaste mensen die binnenkomen. Iemand gaat iets leuks doen en komt daar spullen voor halen, of een klant loopt binnen om iets functioneels te kopen. Later zijn we er een webshopje bij gaan doen."

Naamsbekendheid

Van het een kwam zogezegd het ander. Met de groeiende naamsbekendheid van de Dump Company nam het voorbije decennium ook het klantenbestand flink toe. "Via mond-tot-mondreclame, Facebook, Instagram, noem maar op", vervolgt Jan Markveld. "Daarnaast doen we ons best om ook via Google te worden gevonden. Dat werkt. Uit alle hoeken van Europa krijgen we bestellingen: uit België, Frankrijk en Duitsland bijvoorbeeld, maar ook uit Noorwegen en Zweden."

Origineel spul

Dump Company kan dan ook vrijwel 'alles' leveren, zo maakt Chris-Jan van Hees duidelijk. "Van airsoftartikelen tot leger- en outdoorkleding, van dekens tot jerrycans en van veldbedden tot verrekijkers. Ons geheim? Zestig tot zeventig procent van ons aanbod is origineel spul, terwijl veel andere dumpshops vooral replica's verkopen. Wij hebben wat dat betreft een mooie mix. Bij ons is het 'one stop shopping', we hebben alles in huis."

Doelgroep

Dump Company richt zich dan ook niet op één specifieke doelgroep. "Als hier spullen worden gekocht om bijvoorbeeld een kinderkamer te pimpen, lopen ouders zelf niet zelden ook met spullen de deur uit", vervolgt hij. "Maar er komt hier ook defensiepersoneel dat behoefte heeft aan iets extra's. Of klanten komen voor een legerkist of een vintage legerlamp om hun interieur mee aan te kleden. Jagers en vissers schaffen bij ons camouflagekleding aan, terwijl kampeerders een grote of kleine tent kopen. Of iemand die een feest geeft huurt bij ons tenten en veldbedden, zodat de feestgangers kunnen blijven overnachten."

Toegankelijk

De toenemende belangstelling maakte wel dat Dump Company in het pand aan de Katerstraat flink uit haar jasje begon te groeien. De opslag bijvoorbeeld moest over locaties elders worden verspreid. Met het nieuwe bedrijfspand op Molenzicht, een echte blikvanger, behoren dergelijk problemen tot het verleden. Jan Markveld: "Alle voorraden hebben we nu op één plek. Alles netjes opgeslagen bij een constante temperatuur van 21 graden Celsius. De winkel is bovendien heel ruim opgezet en dankzij de brede paden heel toegankelijk, ook voor rolstoelen en kinderwagens."

Innovatief

"Daarnaast hebben we hier onze verhuurafdeling en eigen schoonmaakfaciliteiten voor de reiniging van de weer ingeleverde spullen die zijn verhuurd. Op het dak van ons bedrijfspand hebben we 120 zonnepanelen liggen en we maken gebruik van een warmtepomp. Best innovatief allemaal. Daarnaast zijn we hier uitstekend bereikbaar, ook omdat we relatief dicht bij de snelweg zitten. Dump Company is helemaal klaar voor de toekomst."

ACTIE: 10% korting op alle aankopen in de winkel. Geldig tot en met 30 maart 2019.

Dump Company, Molenzicht 9, 4881 BW Zundert, www.dumpcompany.com , e-mail info@dumpcompany.com, tel. 06-13997129 (Jan), 06-12404198 (Chris-Jan), openingstijden: maandag tot en met woensdag op afspraak, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.Gesponsord artikel

Dump Company
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief