Donny Mensen en Han Magilse in hun zaak in Rijsbergen.
Donny Mensen en Han Magilse in hun zaak in Rijsbergen. (Foto: Hellen Verburg)

S-computers in Rijsbergen bestaat 10 jaar

  Bedrijvig Nieuws

RIJSBERGEN - S-computers bestaat dit jaar 10 jaar. De letter S in de naam staat ook voor Simpel. Dat moeten computers volgens het bedrijf zijn. Simpel en intuïtief in het gebruik. Voor iedereen.


DOOR HELEEN VERBURG

S-computers richtte zich bij de start sterk op de bouw van computers voor mensen die weinig digitale vaardigheden hadden, zoals bijvoorbeeld groepen senioren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een allround ICT-bedrijf dat dienstverlening biedt aan zowel de particuliere als de klein zakelijke markt.

Winkel
De winkel in Rijsbergen is acht jaar geleden open gegaan, na eerst twee jaar in Dongen gevestigd te zijn geweest. En ondanks het feit dat enkele grote elektronicazaken binnen een straal van 10 kilometer gevestigd zijn, ondervindt het bedrijf daar geen hinder van. “Wij bieden namelijk maatwerk en persoonlijke service aan onze klanten”, vertelt Donny Mensen, één van de eigenaren. “Het komt heel regelmatig voor dat mensen elders een computer hebben gekocht maar deze niet goed aan de praat krijgen. Dan komen ze met hun vragen bij ons. “ Mede-eigenaar Han Magilse vult aan: “En wij helpen hen graag zodat ze de volgende keer wellicht rechtstreeks naar ons toe komen”.

De prijzen bij S-computers zijn zeker vergelijkbaar met die van de grotere zaken (of zelfs lager) en er zijn regelmatig erg interessante aanbiedingen. “Als mensen willen weten wat we allemaal te bieden hebben, kunnen ze natuurlijk gewoon geheel vrijblijvend de winkel in lopen. Daarnaast verspreiden wij onze acties via onze Facebookpagina of via advertenties, nieuwsbrieven, flyers en folders die we uitbrengen”.

Mond-tot-mondreclame
S-computers wordt door veel mensen uit de regio rond de gemeente Rijsbergen/Zundert gevonden. “Ik vind het leuk om van klanten te horen waar ze vandaan komen en hoe ze ons gevonden hebben”, vertelt Han. “En dan blijkt het heel vaak te gaan om mond-tot-mondreclame. Dat is de beste reclame die je hebben kunt. Daar kan geen advertentie tegen op.”

Klantenkring
De klantenkring van S-computers bestond aanvankelijk vooral uit particuliere klanten. Zij ontvangen service bij de aankoop van een computer, telefoon of tablet en waar nodig komen we ook aan huis om te helpen bij de installatie of bij een storing. Inmiddels weet echter ook de klein zakelijke markt het bedrijf goed te vinden. “Wij kunnen hen helpen met de levering van computers, printers, netwerkverbindingen, Office 365, inkt en toners enzovoort”, vertelt Donny enthousiast. “En ook voor hen geldt dat we bij problemen of storingen snel voor hen klaar staan en het probleem zo mogelijk via hulp op afstand of op locatie oplossen. Kortom: zakelijke ICT-dienstverlening voor een consumentenprijs”.

Toekomst
Han en Donny hebben veel vertrouwen in de toekomst. De computermarkt is immers nog volop in ontwikkeling. Daarnaast starten ze dit jaar met een webwinkel. Deze zal zich danvoornamelijk gaan richten op de verkoop van onderdelen, refurbished en gebruikte apparatuur. “Duurzaamheid is belangrijk voor ons”, geeft Han aan. “Een computer, laptop, mobiele telefoon of tablet die nog niet al te oud is, kan vaak heel goed nieuw leven ingeblazen worden en dan voor een aantrekkelijke prijs verkocht worden”.

Overige diensten
Naast het leveren van een full service pakket op ICT-gebied, kan men ook bij S-computers terecht voor het maken van pasfoto’s of het ophalen en versturen van DHL-pakketten.

S-computers
Sint Bavostraat 91, 4891 CH Rijsbergen, tel. (076) 5324325

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>