De afhaalautomaat van Apotheek Zundert bij de ingang van De Welborg.
De afhaalautomaat van Apotheek Zundert bij de ingang van De Welborg. (Foto: ADDO SPRANGERS)

Maatregelen in Apotheek Zundert voor personeel en bezoekers

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Het rondwarende coronavirus maakt dat op veel plaatsen momenteel anders en met extra veel voorzichtigheid wordt gewerkt. Dat is ook het geval bij Apotheek Zundert. Vanwege het virus zijn in de apotheek diverse maatregelen getroffen. Deze moeten de kans op besmetting met het coronavirus voor zowel bezoekers als personeel van de apotheek verkleinen.


DOOR ADDO SPRANGERS

Dat is uiteraard niet zonder reden. "Apotheek Zundert wil zo goed mogelijk voor medicijngebruikers blijven zorgen, en daarvoor is het noodzakelijk dat we zelf op de been blijven", verduidelijkt apotheker Ger Heijdra.

Spelregels
Om dit te realiseren, zijn verschillende 'spelregels' in het leven geroepen. Cliënten die verkouden zijn, moeten niezen of hoesten, keelpijn hebben of een loopneus hebben - stuk voor stuk symptomen die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus - wordt dringend verzocht niet zelf naar de apotheek te komen.

Afhaalautomaat
Persoonlijk contact wordt tot een minimum beperkt. De apotheek levert de meeste medicijnen via de afhaalautomaat en bezorging. Wanneer uw medicijnen in de automaat geplaatst worden, ontvangt u een e-mailbericht met een afhaalcode. De gebruiksaanwijzing bevindt zich aan de buitenkant van de afhaalautomaat naast het display.

Afstand houden
Wie toch in de apotheek moet zijn, wordt verzocht om alleen te komen (dus niet met twee of meer personen). Daarnaast is het van belang dat minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden van andere bezoekers in de apotheek en van de apothekersassistenten. Op de vloer in de apotheek is tape aangebracht die de benodigde afstand markeert. Ter verdere bescherming zijn op de balies in de apotheek schotten van plexiglas geplaatst. Voorkom ook contact met de apotheekbalie en raak niets aan als dat niet nodig is. Betaal zo mogelijk ook met pin. Slechts bij uitzondering is het mogelijk contant te betalen. Leg het geld in dit geval dan op de balie. De assistente pakt het dan op.

Recept in brievenbus
Verder is het slechts bij hoge uitzondering mogelijk om in de apotheek op een recept te wachten.
Laat bij voorkeur het recept in de brievenbus achter. De apotheek stuurt een e-mailbericht wanneer de medicijnen klaarliggen in de afhaalautomaat. Belangrijk om te weten is dat de apotheek de normale hoeveelheid medicijnen levert. Dit is conform het advies van de overheid om geen extra medicijnen te verstrekken. Nog in het bezit van oude medicijnen? Bewaar die nog even. Het is tijdelijk niet mogelijk om die terug te brengen naar de apotheek.

Bezorgers
Voor de bezorgers van de apotheek ten slotte geldt: alles gaat contactloos. De bezorger belt aan en neemt afstand van de deur. Daarna is het mogelijk het pakketje op te pakken.
"Wanneer iedereen zich aan deze maatregelen houdt, hopen we dat Apotheek Zundert open kan blijven en iedereen van medicijnen kan blijven voorzien", aldus apotheker Ger Heijdra.

Apotheek Zundert, De Welborg 5, 4881 CZ Zundert, tel. (076) 5976160, www.apotheekzundert.nl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Mogelijk is er sprake van een langere wachttijd aan de telefoon dan normaal. Apotheek Zundert hoopt op ieders begrip daarvoor, evenals voor alle bovengenoemde maatregelen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>