Nieuw kinderdagverblijf in Rijsbergen
<p>Ilse van Duppen van kdv Kinderland De Kindertuin.</p>

Ilse van Duppen van kdv Kinderland De Kindertuin.

(Foto: FOTO ILSE VAN DUPPEN)

Nieuw kinderdagverblijf in Rijsbergen

  Bedrijvig Nieuws

RIJSBERGEN - Op 30 november opent De Kindertuin haar deuren aan de Gommersstraat 102. Drijvende kracht achter dit nieuwe kinderdagverblijf is Ilse van Duppen, die de afgelopen jaren onder dezelfde naam al een gastouderopvang runde aan huis. De Kindertuin werkt onder de paraplu van de landelijke kinderopvangorganisatie Kinderland die ondersteuning biedt op het vlak van wet- en regelgeving en op pedagogisch en administratief gebied.


DOOR HELEEN VERBURG

Ilse en haar gezin wonen inmiddels 3 jaar in Rijsbergen, daarvoor woonde en werkte zij in Breda. Zij is 8 jaar geleden gestart als houder van een gastouderbureau bij Gastouderland. Hier bemiddelde zij tussen gastouders en ouders die opvang zochten. Ilse was daarnaast verantwoordelijk voor de pedagogische en administratieve ondersteuning. Na hun verhuizing naar Rijsbergen was het lastig om de juiste opvang te vinden voor hun jongste zoon en besloot zij haar eigen gastouderopvang aan huis op te richten.

Eigentijds pand

Het pand aan de Gommersstraat is jaren geleden in gebruik geweest bij Kober, daarna is het door verschillende huurders gebruikt. Toen het pand dit jaar weer op de markt kwam zag Ilse haar kans om het te huren en zo haar droom te verwezenlijken. “Het was nu of nooit”, vertelt Ilse, “want zo vaak komt er in Rijsbergen niet een pand beschikbaar dat zich leent voor kinderopvang”.

Om het pand te laten voldoen aan de huidige eisen voor een professioneel kinderdagverblijf, moest er wel het nodige gebeuren, zowel aan de binnen- als de buitenkant en de tuin.

“Het is nog niet helemaal klaar maar het wordt een leuk, licht en speels pand met twee verdiepingen”, vertelt Ilse gedreven. “De bovenste verdieping zullen we gebruiken voor oudere kinderen die bij ons komen voor de buitenschoolse opvang en tussen 07.30 en 13.30 uur wordt het gebruikt voor peuteropvang. De begane grond is voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar”.

Aanmelden

De Kindertuin heeft een aantal ervaren pedagogisch medewerkers aangetrokken en er worden al kinderen aangemeld. De totale capaciteit is ongeveer 45 kinderen per dag voor de dagopvang, verdeeld over verschillende groepen. De meeste kinderen komen 1 tot 3 dagen per week”, geeft Ilse aan. Kinderen vanaf 4 jaar tot 10 jaar, kunnen voor en na schooltijd opgevangen worden. Ze worden dan naar school gebracht en weer opgehaald, de school ligt op loopafstand van het pand van De Kindertuin. Er is opvang van maandag t/m vrijdag tussen 07.00-18.00 uur.

Ilse nodigt alle ouders/verzorgers van harte uit voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding. U kunt een email sturen naar dekindertuin@kdvkinderland.nl of bellen naar 06-51546959 voor het maken van een afspraak.

Kinderland De Kindertuin

Gommersstraat 102

4891 AS in Rijsbergen

www.kdvkinderland.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;