Jack Mathijssen en Annelies van Dongen-Rombouts.
Jack Mathijssen en Annelies van Dongen-Rombouts. (Foto: D. Verdaasdonk)

Nieuwe eigenaar Jack Mathijssen Uitvaartverzorging

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Het was al langer bekend dat Jack Mathijssen zijn bedrijf zou overdragen. Bedrijfsleider Annelies Rombouts - van Dongen is op 1 april eigenaar van de uitvaartonderneming geworden. Zij werkte al 10 jaar in deze onderneming en zal het werk van Jack ongewijzigd voortzetten. Ook de naam blijft bestaan.


DOOR HELEEN VERBURG

In 2007 begon Jack zijn uitvaartonderneming en in de loop van de afgelopen 14 jaar heeft hij het vertrouwen van de mensen in de gemeente Zundert en omgeving gewonnen. Hoe deed hij dat?

“Ik vind persoonlijke zorg en contact met de nabestaanden erg belangrijk”, vertelt Jack. “Daar heb ik altijd veel tijd in gestoken. Natuurlijk kun je per telefoon veel regelen, maar een sterfgeval is een ingrijpende gebeurtenis en dan hebben mensen behoefte aan een vertrouwd gezicht dat bij hen thuis komt en altijd bereikbaar is”.

En Annelies gaat door op deze weg: “Ook ik hecht erg aan persoonlijk contact. Zelfs in het afgelopen jaar waarin dat niet gemakkelijk was, hebben we onze werkwijze voortgezet. En dat werd zeer gewaardeerd”.

Teamwerk         
Annelies heeft een team van uitvaartverzorgers, verzorgsters, gastvrouwen en chauffeurs om zich heen. Als regel krijgt een nabestaande als eerste Annelies aan de telefoon. Zij stelt dan wat vragen en wil bijvoorbeeld graag weten of de overledene thuis verzorgd en/of opgebaard moet gaan worden. Vervolgens regelt Annelies dat de overledene verzorgd of opgehaald wordt. Enkele uren na het overlijden komt de uitvaartverzorger aan huis en bespreekt alle details en wensen rond de uitvaart. Ook worden alle formaliteiten geregeld zodat de nabestaanden veel werk uit handen wordt genomen. Tussen het moment van overlijden en de uitvaart zijn er dagelijks contactmomenten. Als de overledene thuis is opgebaard, controleert de uitvaartverzorger dagelijks of alles in orde is. Mocht de overledene in het uitvaartcentrum zijn opgebaard, dan wordt afgesproken op welke momenten de nabestaanden of belangstellenden langs kunnen komen. En op de dag van de uitvaart zorgt de uitvaartleider dat alles vlekkeloos verloopt.

Toekomst
Jack Mathijssen is dan weliswaar terug getreden, hij is geenszins van plan achter de geraniums te gaan zitten. Natuurlijk gaat hij samen met zijn vrouw Ans genieten. En verder is hij nauw betrokken bij het project Tashi Delek, een dorpje in Nepal. Jack gaat geld inzamelen voor dit doel door een tiental bijzondere fietsroutes rond de gemeente Zundert in een boekje te bundelen en dit te koop aan te bieden waarbij de opbrengst aan het project ten goede komt. Ook Miranda, de zus van Jack, heeft een stapje terug gedaan. Ze blijft werkzaam voor de onderneming maar niet meer als uitvaartverzorger. Wel zal ze als gastvrouw betrokken blijven bij uitvaarten.

Uitvaartverzorging Jack Mathijssen
Hofdreef 22, 4881 DR Zundert
Tel. (076) 5963698
www.jackmathijssen.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief