<p>Demy bezig in een therapiesessie in het bad.</p>

Demy bezig in een therapiesessie in het bad.

(Foto: KYNO-CARE)

Kyno-Care Zundert: Droom van Demy die uitkomt

  Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Als je een droom nastreeft laat je je door niets en niemand daarvan weerhouden. Ook niet door Corona. Zo ook Demy niet. Het was haar droom om te gaan werken met honden. Een droom die ze in haar Kyno-Care praktijk in Zundert uit laat komen.

TEKST KRIJN TEN HOVE

Demy zat voor haar opleiding op een heftruck en dacht: ‘Nee dit is niets voor mij, ik wil wat met honden gaan doen’. Haar ouders hadden een fokkerij en dan is het niet verwonderlijk dat ze deze richting op dacht. “Het werd de combinatie van een trimsalon met een therapeutisch zwembad voor honden. Een bad op een ideale temperatuur om zo de spieren van honden te trainen. Door de spieren op een goede manier te trainen kunnen veel voorkomende problemen bij honden voorkomen worden maar het is ook een goede therapie na een operatie.” Naast deze fysiotherapie zorgt ze er ook voor dat honden er mooi uitzien. “Maar het gaat niet alleen om mooi uitzien, er zijn honden die het vervelend vinden als ze langer haar hebben. Zodra ze getrimd zijn ze actiever en speelser.”
“Ik was net open toen de eerste lockdown kwam. Trimmen mocht niet maar zwemmen wel. Omdat alles dicht was en mijn zwembad open werd ik gek van de controles. Toen heb ik alles dicht gedaan. En nu alle beperkingen zijn opgeheven is het tijd om naar buiten te treden.” Haar vader, is binnen gelopen en vertelt trots “Wat ik mooi en bijzonder vindt is dat ze in de afgelopen periode niet stil is blijven zitten, maar toch haar certificaten is gaan halen, ondanks dat het een vrij beroep is, en bij andere bedrijven stage is gaan lopen om bij te leren om haar klanten en de honden goed te kunnen helpen.” Demy: “In Nederland zijn er circa 10 vergelijkbare ondernemingen. Indien nodig kunnen we honden in een straal van 20km ook ophalen en thuisbrengen”


Kyno-Care
Wildertsedijk 5, 4881 ET Zundert
Tel. 06 34013343

info@kyno-care.nl
www.kyno-care.nl

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief