Afbeelding

De Tijd viert 25-jarig jubileum

Door: Addo Sprangers Bedrijvig Nieuws

RIJSBERGEN - Onder de naam De Tijd begonnen Mark en Josephien Bogers op 1 augustus 1997 aan de Antwerpseweg in Rijsbergen een klein eetcafé met een terrasje. In 25 jaar tijd groeide hun zaak uit tot een in de regio zeer hoog aangeschreven eet- en feestgelegenheid. Het 25-jarig jubileum van De Tijd wordt in de maand augustus gevierd.

Soms komen zaken plotseling samen en ontstaat er iets moois. Mark en Josephien hadden al langer de wens om ondernemer te worden, maar hiertoe nog geen concrete stappen ondernomen. Toen de baan van Mark als hoofd voeding bij de voormalige jeugdzorginstelling De Krabbebossen 25 jaar geleden door veranderend overheidsbeleid echter op de tocht kwam te staan, besloot het tweetal de stoute schoenen aan te trekken en hun droom na te jagen. Een pand hadden Mark en Josephien al op het oog: het voormalige bierhuis De Kouter, dat jarenlang werd gerund door Mien Daemen.

Vuurdoop

Het in Rijsbergen zeer bekende pand stond al een aantal jaren leeg en er moest veel aan worden gedaan, maar Mark en Josephien zagen er wel potentie in. In ruim zeven maanden tijd werd de zaak gebruiksklaar gemaakt. De naam De Tijd was ook snel gevonden. “Mijn vader had als hobby het verzamelen en repareren van klokken,” legt Mark uit. “Bovendien kun je ook iets met die naam. In het verleden stonden er aan zowel Rijsbergse als Zundertse zijde borden met verwijzingen naar onze zaak: ‘Bij De Tijd zijn’, ‘Eens komt De Tijd’ en ‘Het is De hoogste Tijd’.” Op 1 augustus 1997 werd De Tijd officieel geopend, op dezelfde dag als de Boerendag, en het was meteen een zware vuurdoop. “Het was heel hectisch en veel drukker dan we ooit verwacht hadden,” aldus Mark en Josephien.

Omslagpunt

Het kleine eetcafé met een terrasje werd langzaam maar zeker uitgebouwd tot de zaak die het vandaag de dag is. “Het terras, voorheen op asfalt met binnenin een sloot, is omgetoverd tot een groene oase waar het heerlijk toeven is. In 2004 startten we met de zaal, waardoor we ook een echte feestgelegenheid werden. Er was ook steeds meer vraag naar een ruimte voor feesten en partijen. Voor ons ook een omslagpunt, omdat we ook met personeel moesten gaan werken. Toen de zaal te klein werd, hebben we in 2009 een serre aangebouwd. Ook de parkeerplaats is in enkele stappen verfraaid en is nu totaal bestraat. We zijn altijd blijven investeren in de zaak. Stilstand is achteruitgang. Ook de formule hebben we telkens iets bijgeschaafd. We zijn nooit een echt café geweest, klanten komen hier vooral voor een kopje koffie en wat lekkers, voor feesten en partijen, en om gezellig en lekker te eten. Tien jaar geleden zijn we ook begonnen met seniorenmaaltijden tussen de middag, van woensdag tot en met zaterdag. Dat is nog altijd een groot succes, ook in sociaal opzicht. We krijgen eveneens veel fietsers uit de wijde omgeving. De horeca is gezelligheid, dat moet je als ondernemer ook uitstralen.” 

Traditie

Mark en Josephien kijken met trots en plezier terug op de voorbije 25 jaar. “We maken zó veel leuke dingen mee. Zo hebben we de bij Mien Daemen ontstane traditie om met carnaval stamppot te eten samen met CV De Aopelaanders voortgezet. Ook hebben we weleens sneeuwballen staan gooien met klanten. En personeel hebben is ook heel leuk gebleken. Heel veel jonge meiden en jongens zijn bij ons werkzaam geweest en bleven ook vaak lang. Mooi om te zien hoe zij zich dan ontwikkelen. Inmiddels werkt de dochter van een oud-personeelslid ook hier.”

Het 25-jarig jubileum van De Tijd gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Nog de gehele maand augustus worden bezoekers bij een kopje koffie getrakteerd op iets lekkers. Van woensdag tot en met zondag is er voor 25 euro een driegangenmenu verkrijgbaar dat bestaat uit een koud voorgerecht, een goed hoofdgerecht en een dessert.

Café Eet- en Feestgelegenheid De Tijd, Antwerpseweg 24, 4891 CP Rijsbergen, Tel. (076) 5968030, www.detijd-rijsbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief