Foto: Charles van Campenhout
fotoalbum

Burgemeester Poppe-de Looff zorgt voor mooie dodenherdenking in gemeente Zundert

  Cultuur

ZUNDERT - Burgemeester Leny Poppe-de Looff heeft een bijzondere traditie opgebouwd voor de dodenherdenking op 4 mei. Vanaf 15.00 uur startte de burgemeester met het bezoeken van de dorpskernen waar monumenten voor burgerslachtoffer uit de Tweede Wereldoorlog zijn. 


Eerst ging ze naar de begraafplaatsen bij de kerken in Klein Zundert, Achtmaal en Wernhout. Later op de dag legde ze in Zundert onder meer bloemen bij de graven van drie kindjes die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog en woonde ze in het Van Goghkerkje een herdenkingsdienst bij voor Amerikaanse en Engelse militairen.

Hierna vertrok de burgemeester naar Rijsbergen. Hardlopers met fakkels brachten een vuur van Zundert naar Rijsbergen alwaar de burgemeester bij het herdenkingsmonument de vlam ontstak en de dodenherdenking startte. Hierbij waren onder meer de gilden St. Bavo en St. Joris, Harmonie St. Cecilia, diverse koren en Amnesty International aanwezig. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief