De ABBA Show is een van de vele activiteiten die plaatsvinden in het CCZ.
De ABBA Show is een van de vele activiteiten die plaatsvinden in het CCZ. (Foto: Charles van Campenhout)

CCZ sluit tijdelijk de deuren; nieuwe horecapartner mogelijk gevonden

  Cultuur


ZUNDERT - Vanaf morgen, zaterdag 7 juli, zijn de deuren van het CultuurCentrum Zundert (CCZ) tijdelijk gesloten tot in ieder geval na de zomer. Dit als gevolg van het faillissement van het bedrijf van horeca-exploitant Ruud Hoondert: H-int Zundert B.V. Dat bedrijf huurde het gebouw van de stichting CCZ. De stichting laat echter weten al een nieuwe partner op het oog te hebben.


“Allereerst: Dat onze partner vertrekt en failliet is, betekent niet dat ook het CCZ gelijk failliet is”, laat Jos Vriends namens de Stichting weten. “Gesprekken met een nieuwe partner lopen al, zodat we het nieuwe culturele seizoen in september met een horecapartner kunnen beginnen. Deze periode geldt dus echt als een overbrugging.” Volgens Vriends een overbrugging met weinig gevolgen, omdat door de vakantie veel activiteiten en het verenigingsleven stil liggen. "Het is natuurlijk wel jammer dat er nu dus even geen terras aan de voorkant is." 

Oplossing voor verenigingen
Zundertse verenigingen die thuis zijn bij het CCZ hoeven niets te vrezen: “Alle culturele activiteiten die nu gepland zijn, kunnen gewoon doorgang vinden”, vertelt Vriends. Voor enkele verenigingen die het pand wel gebruiken in de zomer wordt naar een passende oplossing gezocht, maar dat is volgens Vriends een kwestie van maatwerk en slechts een tijdelijke oplossing tot na de zomer. Ook het professionele theaterprogramma blijft gewoon behouden.

Contract
Begin 2018 liet de huurder van het pand weten geen toekomst meer te zien in de samenwerking tussen het CCZ en het bedrijf van de horecapartner. Dat proces was al een tijdje gaande, waardoor de stichting de mogelijkheid had om naar een nieuwe partner te zoeken. “We wilden voorkomen dat mensen na corso voor een gesloten deur zouden staan, maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen. De gesprekken met de nieuwe partner gaan de goede kant uit”, aldus Vriends. "Ik ben erg optimistisch gestemd." 

Gemeente
De stichting is daarnaast in goed overleg met de gemeente. "We hebben met de twee wethouders Twan Zopfi en Johan de Beer goede gesprekken gehad over de invulling van het CCZ, de gemeente Zundert hecht veel waarde aan het gebouw en de activiteiten die er plaatsvinden." 

Guus Arnouts


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief