Foto: Organisatie Rijsbergse Vliegerdagen
FOTOALBUM

Tiende editie Rijsbergse Vliegerdagen heeft de wind mee

  Cultuur

RIJSBERGEN - Wie afgelopen zaterdag en zondag in de omgeving van Rijsbergen reed of wandelde kon er niet omheen: boven het weiland vlakbij de Bosrand was het luchtruim bezaaid met enkele honderden vliegers. En dat voor de tiende keer. De organisatie is 'meer dan dik tevreden'. 


"Alles bij elkaar bezochten ruim vijfduizend bezoekers de Vliegerdagen", laat voorzitter René Baremans weten. "Maar dat is lastig inschatten hoor, er lopen die twee dagen zoveel mensen rond. En het weiland is al flink groot." Hij kijkt terug op een geslaagde jubileumeditie. Dit jaar was er voor de bezoekers op terma firma een uitgebreid programma met meer muziek en allerlei demonstraties.

Engelse wedstrijd
Het vliegerfeest was natuurlijk in de lucht te doen. Daar vonden onder andere spannende vliegerwedstrijden plaats, vertelt Baremans. "Zo heb je een Engelse variant waar de deelnemers binnen één minuut hun lijn af moeten rollen en proberen hun vliegers zo hoog mogelijk te laten vliegen." Dat klinkt eenvoudig, merkt hij op. "Maar het zorgt toch voor flink wat vermaak, ook beneden in het weiland." 

Nachtvliegeren
Bijzonder is ook het 'nachtvliegeren' afgelopen zaterdag, waarbij grote vliegers voorzien van lampjes de lucht in gaan. "Helaas werkte de wind toen wat minder mee, maar door middel van een speciale vlieger aan een langere lijn en die tot wel driehonderd meter hoog gaat, hebben we alle vliegers daar aan kunnen bevestigen en zo stegen ze uiteindelijk toch nog op." Volgens Baremans is het onoverkomelijk omdat er 's nachts geen wind staat. "Vrijwel altijd moet je een vlieger 's avonds of 's nachts aanjagen en een stukje meerennen. Dat is gebruikelijk." 

Guus Arnouts


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief