CV Korschot
CV Korschot Foto: CV de Aopelaanders

Elfde van dun Elfde bal: Korschot wint liedjesfestijn en Prins Jan-Knillis start eerste regeerperiode

Door: Amber Kuijs cultuur

ZUNDERT - Gisteravond vond het Elfde van dun Elfde bal plaats van CV 'de Aopelaanders' met het motto 'We D(w)aole Af!'. Tien deelnemers streden om de titel 'Carnavalsied 2020'. Om elf over elf werd Prins Jan-Knillis dun Eerste gepresenteerd als prins van 't Aopelaand. Hij mag beginnen aan zijn eerste regeerperiode. Later op de avond nam Korschot de bokaal in ontvangst voor winnend carnavalsied 2020!
 
De avond werd om 20.30 uur afgetrapt door Nie te Degeluk met aansluitend een geweldig optreden van de toekomst voor het Aopelaand, Kaz trad namelijk op met zijn Dwergenkoor. Daarna passeerde veel bekende deelnemers zoals Cv dun Hooibaarg, CV Goed zatgeleuter, CV Konstaant Aandurs, CV Korschot, CV Worstenbrood, CV Zwart Moerke en nog vele anderen. Rond 22.30 uur hadden alle deelnemers hun liedje ten gehore gebracht en kon de jury in beraad.

Exact om elf over elf bracht de Raad van Elf de Kroon met daarin de nieuwe Prins naar voren. Uit de Kroon kwam Prins Jan-Knillis dun Eerste tevoorschijn, die dit jaar voor het zijn eerst de scepter mag zwaaien over het Aopelaand. Prins Jan-Knillis I zal ondersteund worden door de Plisie Nick, Hofnar Job en de Hofdames Romy en Ilse.

De jury had een zware taak in het verkiezen van een winnaar van het liedjesfestijn. Om klokslag 00.00 uur was het dan eindelijk. De jury overhandigde na zwaar beraad de uitslag aan Prins Petrus. De Prins maakte allereerst CV Konstaant Aandurs en Hofkapel Aopnormaol bekend als respectievelijk nummer 3 en 2 van het liedjesfestijn. Daarna nam de spanning toe. Met het hun nummer 'We D(w)alen af' werd bekend gemaakt dat CV Korschot de winnaar is van het carnavalslied 2020.

Prins Jan-Knillis met zijn gevolg.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief