Eindexamenleerlingen KSE presenteren gemaakte ‘vervalsingen’ van Van Gogh
Foto: KSE

Eindexamenleerlingen KSE presenteren gemaakte ‘vervalsingen’ van Van Gogh

  Cultuur

ZUNDERT - Mavo-4 leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) exposeren in het weekend van 8 en 9 februari in de Van Goghkamer in het Vincent van GoghHuis in Zundert. 


'Vervals met (gekleurd) papier een zelfgekozen kunstwerk van de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh'. Zo luidde de opdracht die de 38 eindexamenleerlingen kregen voor hun praktisch schoolexamen Tekenen.

De mavo-4 leerlingen gingen ijverig met de uitdagende opdracht 'Meestervervalser' aan de slag gegaan en behaalden in een tijdsbestek van slechts vier uur geweldige eindresultaten. "De leerlingen hebben zichzelf overtroffen, de eindwerken zijn werkelijk prachtig geworden", aldus de enorm trotse docenten Dave Roelands en Richard Rokx.

Volgens hen zijn de werken van onze leerlingen 'meer dan expositiewaardig'. Daarom zijn ze in gesprek gegaan met het Vincent Van GoghHuis in Zundert, dat vervolgens verklaarde graag mee te willen werken aan de expositie 'Meestervervalser'. De leerlingen zijn enorm blij en trots: "Hoe leuk is het om onze werken, onze Meestervervalsers, te mogen exposeren in een museum wat ook nog eens het geboortehuis van Vincent van Gogh is!"

Op zaterdag 8 en zondag 9 februari is de expositie van 12.00 tot 17.00 uur voor iedereen gratis te bezichtigen.

Meer informatie op www.k-s-e.nl en www.vangoghhuis.com

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>