Afbeelding
Foto: Brabants Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Brabant wil op 5 mei grootste band van Nederland vormen

Door: Monique Jansen Cultuur

Het Bevrijdingsfestival Brabant wil op 5 mei de grootste band van Nederland presenteren: The Freedom Band. Een megaband die deels digitaal en deels fysiek samenspeelt voor de vrijheid. Deze rockformatie speelt één lied voor de vrijheid: Iedereen Is Van De Wereld van The Scene

Bevrijdingsfestival Brabant is op dit moment gestart met de zoektocht naar muzikanten. De basis van de band, die onder artistieke begeleiding van Ivo Severijns en Wouter Hardy tot stand kwam, bestaat onder meer uit Björn van der Doelen, Nona, Anneke van Giersbergen en leden van Orgel Vreten, The Wild Romance en PYRO. De rest van de band wordt gevormd door thuisrockers die video’s insturen én muzikanten die meespelen tijdens het livemoment op De Pettelaarse Schans in Den Bosch. Samen vormen al deze artiesten The Freedom Band.

Iedereen Is Van De Wereld
Op 5 mei speelt de band samen Iedereen Is Van De Wereld, een verbindend lijflied van Nederlandse rockband The Scene. Toepasselijk voor het thema vrijheid maar zeker ook voor het project zelf vertelt Ivo Cooymans, programmeur bij Bevrijdingsfestival Brabant: “Met The Freedom Band willen we een gezelschap bij elkaar brengen dat landsgrenzen, generaties en kleur overstijgt. Deze hit van The Scene is al meer dan 20 jaar oud, maar de verbindende boodschap van het lied staat nog steeds, ook in 2021.”

Inspiratie
De inspiratie van het project komt van het Italiaanse project Rockin’1000 waarbij 1000 muzikanten samen één lied spelen. In eerste instantie was dan ook het idee om honderden mensen samen te brengen op de Pettelaarse Schans om live op te treden.

Door de geldende maatregelen bleek dit niet mogelijk en is dit plan omgevormd naar een deels fysieke en deels digitale uitvoering, aldus Ivo: “We hadden hoop dat we met zo’n 500 muzikanten samen konden komen op De Pettelaars Schans, maar uiteindelijk leek ons dat onverantwoord. Dat aantal hebben we nu teruggeschroefd naar maximaal 60 livemuzikanten. De rest van de band wordt gevormd door thuisrockers die met video-inzendingen deel kunnen nemen aan het project. Het mooie van deze opzet is dat je zelfs kunt deelnemen als je aan de andere kant van de wereld woont. We hopen dan stiekem ook wat inzendingen uit China of Australië te ontvangen.”

Megaclip 
Muzikanten die zich aansluiten bij het project sturen allemaal een video in waarin zij meespelen met dit lied. Daarnaast is er op 2 of 3 mei een livemoment met videoregistratie.. Ivo: “Het wordt een combinatie van opnames van de liveband, gecombineerd met inzendingen van de thuisrockers. Op 5 mei om 13:10uur ontsteken we het vrijheidsvuur en maken we de video wereldkundig. We hopen dat we naast een veelkoppige band een honderdduizendkoppig publiek kunnen bereiken.”

Aanmelden
Bevrijdingsfestival Brabant is op dit moment gestart met de zoektocht naar muzikanten. Ben jij een drummer, zanger, gitarist, bassist, toetsenist, headbanger of triangelspeler? Meld je dan nú aan via www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief