Impressietekening van het ontwerp voor de locatie Molenstraat 25-27 in Zundert.
Impressietekening van het ontwerp voor de locatie Molenstraat 25-27 in Zundert. Foto: Gemeente Zundert

Nieuwe winkel in voormalig pand Jacobs Kleding in Molenstraat

Door: Peter Houtepen Economie

ZUNDERT - De gemeente Zundert gaat een intentieovereenkomst aan met projectontwikkelaar Somnium Real Estate voor de herontwikkeling van het pand aan de Molenstraat 25-27 in Zundert. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdagochtend besloten.

Het pand aan de Molenstraat 25-27 is bekend van de winkel Jacobs Kleding die er voorheen in zat. Het pand staat al ruim tien jaar leeg. Somnium Real Estate heeft bij de gemeente een voorstel ingediend voor de bouw van een nieuwe winkel met daarboven appartementen. Oomen Architecten heeft in opdracht van Somnium Real Estate een studie uitgevoerd naar deze herontwikkeling.

Leefbaarheid

"Deze herontwikkeling geeft een positieve impuls aan de leefbaarheid in de Molenstraat", aldus wethouder Patrick Kok van ruimtelijke ontwikkeling. "Het versterken van leefbaarheid in de dorpen is een speerpunt van dit college. We hebben dit jaar goed geïnvesteerd in Wernhout, en nu starten ontwikkelaars met projecten in andere dorpen, zoals in Zundert. De herontwikkeling van dit pand tot winkel met appartementen past daarnaast goed in het beleid om een aantrekkelijk winkelgebied te realiseren en geeft antwoord op de stijgende vraag naar appartementen in het centrum,"

Binnentuin

Het voorstel van de projectontwikkelaar betreft de bouw van een winkel met daarboven appartementen. Het pand grenst aan de achterzijde aan de Heerdgang en Heerdhof in het gebied De Tuintjes. Achter het winkelpand komt een besloten binnentuin afgesloten door een kleinschalig appartementengebouw met de voorgevel aan de Heerdgang. Door ook de focus te leggen op de achterzijde van het pand, krijgt het Nonnekeshof (onderdeel van De Tuintjes) ook een waardevolle afronding.

Informatieavond

De projectontwikkelaar gaat nu werken aan een voorontwerp bestemmingsplan en een voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan. Zodra het college beide plannen heeft vrij gegeven voor inzage wordt er een informatieavond voor de omgeving en belanghebbenden georganiseerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief