Appartementen op voormalige locatie Jacobs Mode
Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Patrick Kok met Pierre Hobbelen (Thuisvester) en Wijnand van der Velden (projectontwikkelaar Somnium Real Estate) voor de panden aan de Molenstraat 25-27.
Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Patrick Kok met Pierre Hobbelen (Thuisvester) en Wijnand van der Velden (projectontwikkelaar Somnium Real Estate) voor de panden aan de Molenstraat 25-27. (Foto: Gemeente Zundert)

Appartementen op voormalige locatie Jacobs Mode

  Economie

ZUNDERT - Het college van burgemeester en wethouders van Zundert heeft dinsdag ingestemd met het voorlopig ontwerp voor de herontwikkeling van de locaties Molenstraat 23 en 25-27, het eerdere Jacobs Mode. 


Het pand Jacobs Mode staat al tien jaar leeg. Eind 2019 diende projectontwikkelaar Somnium Real Estate een voorstel in voor de herontwikkeling van dit pand. Dinsdag heeft het college het voorlopige ontwerp stedenbouwkundig plan goedgekeurd. 

Het plan bestaat uit 17 appartementen waarvan 15 op de locatie Molenstraat 25-27 (pand Jacobs Mode): zeven koopappartementen en acht sociale huurappartementen. In het monumentale pand aan de Molenstraat 23 komt een boven- en benedenwoning, en in de aanbouw aan de achterkant komen twee koopappartementen.

Afwijkend

Het voorlopige ontwerp wijkt af van het voorstel van november vorig jaar. In het begin zou er een winkelruimte komen in het pand Jacobs Mode. In het ontwerp dat er nu ligt is er alleen ruimte voor appartementen. Zowel aan de kant van de Molenstraat als aan de Heerdgang komen straks appartementen die beiden een volwaardige stedenbouwkundige voorkant nodig hebben en goed moeten aansluiten op het Nonnekeshof. Dit kan alleen als er geen winkel is. De winkel moet namelijk via het magazijn aan de achterkant, de Heerdgang, bevoorraad worden. De Ondernemersvereniging Centrum Zundert (OCZ) heeft ook positief gereageerd om hier een woonbestemming te maken.

Vervolg

De volgende stap is het maken van een definitief stedenbouwkundig plan en een ontwerp bestemmingsplan. De verwachting is dat deze plannen in de laatste drie maanden van 2020 ter inzage liggen in het raadhuis.

Foto: wethouder ruimtelijke ontwikkeling Patrick Kok met Pierre Hobbelen (Thuisvester) en Wijnand van der Velden (projectontwikkelaar Somnium Real Estate) voor de panden aan de Molenstraat 25-27.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>