Logo internetbode.nl/zundert

Extra ondersteuning voor Werkplein Hart van West-Brabant

  Nieuwsbrief

ROOSENDAAL – Het Werkplein Hart van West-Brabant krijgt tijdelijk extra ondersteuning. Het gaat in totaal om zes FTE (fulltime banen). De nieuwe medewerkers worden met name ingezet op de afdelingen ‘Inkomen’  en ‘Staf’. Reden is dat het klantenbestand de afgelopen tijd fors is gegroeid. Onder het Werkplein Hart van West-Brabant vallen de voormalige sociale diensten van de gemeenten Roosendaal, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert.

Bij het Werkplein kunnen mensen die geen inkomen hebben een bijstandsuitkering aanvragen. Ook helpen medewerkers bij het zoeken naar werk, een opleiding of een werkervaringsplek. Het hoofdkantoor van het Werkplein Hart van West-Brabant is gevestigd in het gemeentehuis van Etten-Leur aan de Roosendaalseweg 4. In Roosendaal is een dependance bij ‘WegWijs Roosendaal’ aan de Dunantstraat 80.

Toename van klanten

Het aantal klanten dat een beroep doet op het Werkplein is sinds de start in 2015 gestegen. “Het Werkplein is gestart met een formatieaantal waarvan de berekeningen dateerden uit 2012. Het klantenbestand is de afgelopen vijf jaar met circa een derde gestegen. Voor 2015 was de crisis hier mede oorzaak van. Vanaf 2015 komt hier ook de verhoogde instroom van statushouders (voormalige asielzoekers met een verblijfsvergunning) en de nieuwe doelgroep Participatiewet bovenop”, legt Corrie in ’t Hout, woordvoerster van de gemeente Roosendaal uit. Sinds 2015 kunnen mensen met een gedeeltelijke arbeidsbeperking geen aanspraak meer maken op een Wajonguitkering of een plek in de sociale werkvoorziening. Zij komen daardoor in de bijstand terecht en worden klant van het Werkplein. Deze organisatie probeert zoveel mogelijk klanten te begeleiden naar een reguliere baan, zodat zij zelf voor hun geld kunnen zorgen en onafhankelijk kunnen leven.

Grootste werk- en inkomenorganisatie

De gemeenten Roosendaal en Etten-Leur leveren samen de ondersteunende diensten aan het Werkplein. Hiervoor hebben zij een overeenkomst. De regio’s van het Werkplein Hart van West-Brabant huisvesten ruim 225.000 inwoners en ruim 18.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan 104.000 personen. Dit Werkplein is veruit de grootste organisatie op het gebied van werk en inkomen in West-Brabant.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432896290935-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief