Werkgroep Zunderts Hart spreekt volgens projectontwikkelaar voor haar beurt

  Nieuwsbrief

ZUNDERT - Dat niet iedereen het met het ontwerpbestemmingsplan ‘Tantes van Van Gogh eens is, daarmee kan David Castelijn van DC Bouw & Ontwikkeling prima leven. De door Werkgroep Zunderts Hart gestarte petitie tegen het plan is hem echter tegen het zere been. “Er wordt een onjuiste voorstelling van zaken gegeven”, zegt hij. Dat onder de noemer ‘Behoud Van Goghplein in Zundert’ campagne wordt gevoerd, vindt Castelijn in de eerste plaats al vreemd. “Het suggereert dat het plein verdwijnt”, zegt hij. “Het tegendeel is echter het geval. Het plein wordt juist behouden.” Daarnaast is Castelijn van mening dat de Werkgroep Zunderts Hart voor haar beurt spreekt. “De Gemeente Zundert is nog bezig de ontvangen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan goed te beantwoorden. Het is vreemd dat er dan via social media zo tekeer wordt gegaan.” Structuur Volgens Castelijn is het gros van de ontvangen zienswijzen identiek. De andere zijn van gelijke strekking. “De zienswijzen zijn gebaseerd op speerpunten die niet kloppen. Zo wordt aangevoerd dat door het nieuwe plan het zicht op De Willaert zou worden ontnomen. Dit zicht wordt juist versterkt door de manier waarop het nieuwe gebouw wordt weggezet en door de nieuwe laan die richting De Willaert wordt gecreëerd. Sterker nog: het plan biedt extra structuur met onder andere de aanleg van een brede stoep afgeschermd met haag en bomen. Ter hoogte van de de monumentale beuk op de Elisabethlaan - richting De Willaert - komt een extra doorkijk met zicht op de Van Goghtuin, terwijl de doorsteek tussen de Van Goghtuin en het Van Goghplein zorgt voor een doorkijk vanaf het terras in de tuin op het Van Goghplein. Er is juist zicht, doorkijk en verbinding gecreëerd, in tegenstelling tot wat de Werkgroep Zunderts Hart beweert. En dat is allemaal gebeurd in overleg met de Stichting Van Gogh. Die hechtte vooral ook veel belang aan de voorzijde van het project. Het pand wordt aan de hand van oud beeldmateriaal herbouwd zoals het er in de tijd van Van Gogh uitzag.” Emoties Daarnaast hebben architecten het plan nagekeken, hebben stedenbouwkundigen en de Welstandscommissie zich erover gebogen, en hebben ambtenaren van de Gemeente Zundert én van de Gemeente Breda, gespecialiseerd in zogeheten binnenstedelijke projecten, het plan tegen het licht gehouden, zo maakt Castelijn duidelijk. “Er wordt nu door derden gereageerd vanuit bepaalde emoties. Mensen moeten ook de meerwaarde van Tantes van Van Gogh zien. Er is een verbinding met het Van GoghHuis, wat zeker klandizie gaat opleveren. Bovendien kan na het afronden van deze ontwikkeling ook worden verder gegaan met de herinrichting van de Molenstraat. Veel belangstellenden hebben zich al gemeld voor de beschikbare appartementen. Er wordt vergeten dat er ook veel waardering is voor dit project. “ [gallery link="file" ids="311987"] Beeld van Tantes van Van Gogh vanaf de Markt in Zundert. ARTIST IMPRESSION DC BOUW & ONTWIKKELING. [gallery link="file" ids="311986"] Hetzelfde pand, momenteel fungerend als Het Gele Huis. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief